In een prachtig oud pand aan de Gedempte Oude Gracht zit een van onze favoriete hotspots van de stad. Frenchie opende in 2018 de deuren en verblijdt ons sindsdien met haar stijl, kwaliteit en sprankje eigenzinnigheid. In dit restaurant ben je van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat van harte welkom. In elk dagdeel kun je hetzelfde goede niveau verwachten, maar word je ook zeker verrast. Dit is een van de weinige restaurants waar je echt uitgebreid kunt ontbijten. Daarnaast is de lunch ook een topper en zit je heerlijk op het terras in de lente en de zomer. Verder zegt het feit dat het diner vaak helemaal vol zit, genoeg. Waarom Frenchie zo populair is onder de Haarlemmers? En waarom zie je toch overal die hondenoortjes? Wij vertellen het graag!

 

Frenchie restaurant French cuisine HaarlemFrenchie restaurant French cuisine Haarlem

 

De echte Frenchies

Naast dat dit restaurant Frans georiënteerd is, komt de naam nog ergens anders vandaan. De kans is namelijk groot dat je hier zo nu en dan een likje aan je enkel voelt. Eh, wat?! Ja, in het restaurant lopen soms de twee schattigste Franse bulldogs rond; Sunny en Dirkje. Frenchies dus. Je ziet hun oren terug in het logo van de zaak en verstopt in het interieur. Hoe origineel is dat! Samen met de rest van het enthousiaste team vermaken zij hier de vele (vaste) klanten.

 

 

Vliegende start

Hier op het zonnige terras, of als je de in Parijse stijl versierde deur door loopt en lekker bij het raam gaat zitten, heb je de perfecte plek voor een (uitgebreid) ontbijt gevonden. Op de kaart staat allemaal lekkers, zoals pancakes, scrambled eggs en een green bowl met Sunny granola. Dat in combinatie met een goede kop koffie of een vers sapje en je ontbijt is compleet. De perfecte manier om je dag goed te beginnen.

 

Frenchie restaurant French cuisine Haarlem

 

Iets later

Leuk bij Frenchie is dat de ontbijtkaart de hele middag ook nog beschikbaar is, dus tot 16.00 uur kun je daarvan nog genieten. Maar ze hebben ook een hele fijne lunchkaart vol gerechten met een verrassende Frenchie twist. Van sandwich tot salade, en van bao bun tot taco. Alles net een beetje anders dan je verwacht, maar dan nóg lekkerder!

 

Frenchie restaurant French cuisine Haarlem

 

Lekker in de zon op het terras, loungend bij het raam of gezellig aan de bar of hoge tafels… Frenchie is ook nog eens een heerlijke borrelplek. Ze hebben heerlijke wijnen, bieren en sprankelende cocktails, maar ook de juiste borrel bites om de middag mee door te komen. Proost!

 

Frenchie restaurant French cuisine Haarlem

 

Diner

In deze all day hotspot kan een fantastisch diner natuurlijk ook niet ontbreken. Geen wonder dat het hier vaak helemaal vol zit. De chefs van Frenchie weten de (Franse) klassiekers een eigenwijs tintje te geven en halen hierbij inspiratie uit vele andere delen van de wereld. Experimenteren durven ze hier wel, vooral omdat ze weten dat het resultaat eigenlijk altijd in de smaak valt. Frenchie is zeker een plek voor fijnproevers, maar blijft altijd gezellig en laagdrempelig. Er is voor ieder wat wils.

 

 

Ah oui, l’intérieur!

Als je klaar bent met het bestuderen van de menukaart, kun je het interieur bewonderen. Want daar valt ook genoeg te zien! Knap stylingwerk met veel gebruik van warme aardetinten zoals lichtroze en terra. Het voelt bij Frenchie daardoor comfortabel en intiem. De bar valt ook direct op, die is aan de voorkant volledig bedekt met vintage golfplaten. Wat betreft de indeling van het restaurant is ook aan iedereen gedacht, en zijn er zelfs achterin de zaak speciale werkplekken gemaakt waar je ongestoord kunt werken.

 

Frenchie restaurant French cuisine Haarlem Frenchie restaurant French cuisine Haarlem

 

Hôtel

Krijg je geen genoeg van Frenchie? Sinds 2021 kun je ook voor een meerdaags verblijf hier terecht. In het prachtige hotel boven het restaurant word je volledig in de watten gelegd. Ook hier is alles weer tot in de puntjes verzorgd, van interieur tot voorzieningen. En het grootste voordeel? Je bent binnen een minuut in het restaurant!

 

Hotelkamer Hotel Frenchie Haarlem

 

Aan alles is aandacht besteed bij Frenchie, en dat merk je als gast maar al te goed. Dit is een all day hotspot waar wij geen genoeg van krijgen. 100% een bezoek waard!

 

Contact

Frenchie
Gedempte Oude Gracht 46
2011 GS, Haarlem
023 737 0618
www.frenchie.nl

Openingstijden

Maandag, 09.00 – 17.00
Dinsdag, 09.00 – 23.30
Woensdag, 09.00 – 23.30
Donderdag, 09.00 – 23.30
Vrijdag, 09.00 – 23.30
Zaterdag, 09.00 – 23.30
Zondag, 09.00 – 17.00

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké