Frenchie heeft zijn deuren geopend aan de Gedempte Oude Gracht en daarmee is Haarlem weer een nieuwe hotspot rijker! En achter de deuren van Frenchie zit niet zomaar een grand café; Frenchie is een plek waar je je thuis voelt.

Want zoals je thuis lekker op de bank ploft met een goede kop koffie om je dag te starten, doe je dat hier ook. Maar niet alleen om je ochtend goed te beginnen kun je hier terecht. Naast ontbijt serveren ze ook lunch & diner, en echt elk gerechtje heeft zijn eigen twist. Of zoals ze bij Frenchie zeggen: ‘We zijn er voor alles waar je maar zin in hebt, van je eerste kop koffie tot een compleet verzorgd avondje uit, en alles wat daar tussen zit.’

De menukaart is zeer gevarieerd en bestaat voornamelijk uit comfort food. Dit alles met een Franse basis, maar met Aziatische en Latijns Amerikaanse invloeden. Denk aan Japanse Ramen noodle soep met crunchy chicken of springrolls met Black Tiger gamba’s. Begin je al te watertanden? Wij wel. Ons favoriete ontbijtje is toch wel The Green Goblin Bowl, een groene breakfastbowl bereidt met avocado, mango, spinazie en homemade Sunny Granola.

En mocht je je afvragen wie Sunny is; dat is de French Bulldog van eigenaren Lisa en Tim. De naam Frenchie verwijst dus niet alleen naar de Frans georiënteerde keuken, maar ook naar hun trouwe viervoeter – die je af en toe voorbij ziet komen op social media en terugvindt in het logo.

Als je klaar bent met het bestuderen van de menukaart, kun je het interieur bewonderen. Want daar valt ook genoeg te zien! Knap stylingwerk met veel gebruik van warme aardetinten zoals lichtroze en terra. Het voelt hierdoor comfortabel en intiem. De bar valt ook direct op, die is aan de voorkant volledig bedekt met vintage golfplaten. Wat betreft de indeling van het restaurant is ook aan iedereen gedacht, en zijn er zelfs achterin de zaak speciale werkplekken gemaakt waar je ongestoord kunt werken.

Aan alles is aandacht besteed, en dat merk je als gast maar al te goed. Wij hebben er in ieder geval een favoriete hotspot bij!
Frenchie is zes dagen per week geopend. Op zondag is er tijd om uitgebreid te brunchen, maar is er geen diner. En op maandag zijn ze dicht. Heb je iets te vieren? Dan kan je Frenchie op zondagavond en maandag zelf afhuren voor een privé feestje.

Frenchie
Gedempte Oude Gracht 46 

2011GS Haarlem
Tel 023 737 0618
www.frenchie.nl

Openingstijden
Di-Za: 09.00 – 00.00 

Zo: 09.00 – 18.00 

Ma: gesloten

Fotocredits: Hannah HoekHaarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie