In de Spaarnwouderstraat, op vijf minuten loopafstand vanuit de stad, is een heel tof winkeltje te vinden. La Station Service is een aanwinst voor iedere Haarlemmer die houdt van de échte Franse keuken. Eigenaren Sonja en Antoine wonen al een flinke tijd met veel plezier in Nederland, maar konden een aantal van hun favoriete Franse producten toch niet missen. Want zeg nu eerlijk: sommige dingen kunnen de Fransen gewoon beter! Daarnaast hebben de Haarlemmers steeds vaker tijd om thuis lekker te koken. Om die reden besloten Sonja en Antoine hun eigen winkel te openen, gevuld met authentieke producten uit hun thuisland. Boffen wij even!

 

 

Al onze Franse favorieten (en meer!) zijn in deze winkel te vinden: verschillende kazen, worsten en wijnen, snoepgoed, jam, patés, vinaigrettes, oliën en natuurlijk een zo Frans mogelijke baguette. Naar het laatste is lang gezocht, want volgens Sonja zijn er in Nederland niet veel producenten die een baguette maken overeenkomstig met de Franse. Naar de perfecte croissantenbakker wordt overigens nog gezocht. Veel van de producten van La Station Service zijn handmatig uitgezocht en geëxporteerd vanuit de Alpen, waar de roots van de trotse eigenaren liggen.

 

 

Het idee een eigen winkel te openen ontstond pas een aantal maanden geleden, maar dat het ook zó snel gerealiseerd zou worden had niemand verwacht. Het kon niet anders, want Sonja en Antoine werden verliefd op het prachtige pandje in de Spaarnwouderstraat waar vroeger voor lange tijd een slager zat. De authentieke kenmerken van het pand (de grote etalage, de prachtige vloer, de originele toonbank, de oorspronkelijke koelcel) passen perfect bij het pittoreske, Franse gevoel dat Sonja en Antoine met La Station Service wilden uitstralen. Geen wonder dat ze in een oogopslag verliefd werden op deze locatie. De winkel kon dus niet langer wachten.

 

 

Sonja en Antoine zijn twee enthousiastelingen die je graag uitgebreid vertellen over hun producten en je er met plezier over adviseren. In hun winkel kun je kijken, ruiken en proeven totdat je precies weet wat je mee naar huis wilt nemen. En geloof me: dat is waarschijnlijk een hele tas vol.

 

 

Neem dus binnenkort gauw eens een kijkje. Echt doen hoor, anders zijn wij je voor!

 

Contact

La Station Service
Spaarnwouderstraat 48
2011 AE, Haarlem
www.station-service.nl

facebook.com/lastationservicehaarlem
instagram.com/lastationservice_haarlem

 

Openingstijden

Dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.30 uur.

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké