Wat een feest voor de Leidsebuurt: sinds kort zit hier namelijk espressobar Gast! In het gezellige zaakje op de Gasthuislaan 131 kun je even opladen met een (erg) goede kop koffie, iets lekkers erbij en/of heerlijke broodjes voor de lunch. En het is ook nog eens een bedrijf ontstaan uit vriendschap en vakmanschap, dus dan weet je dat het goed zit. Wij waren te gast bij Gast en proefden de koffie alvast voor je voor.

 

 

Bij koffiebar Gast werken ze met verse specialty coffee van Stooker, een tof Amsterdams bedrijf dat heerlijke koffie produceert. Daarmee maken ze de lekkerste espresso’s, koffie’s, cappuccino’s, latte (macchiato’s) en meer! Daarnaast zijn er zoetigheden te vinden voor bij je drankje, zoals brownies, cinnamon rolls en kokosmakronen. Je kunt er terecht voor ontbijt, je kunt er terecht voor lunch… ook voor take-out! Kortom: Gast heeft het allemaal.

 

 

Eigenaren Evan en Jody hebben al flink wat horeca-ervaring en wilden dit graag gebruiken in een splinternieuwe zaak. Jody heeft al eens een eigen brasserie gehad en heeft de laatste jaren veel horecazaken helpen opbouwen in Amsterdam. In 2013 is Evan lunchroom Wolkers begonnen, wat inmiddels is overgenomen door een nieuwe eigenaar. Beide mannen zagen het echter wel zitten om opnieuw een tof concept op te zetten en vonden vervolgens dit pand op de Gasthuislaan. Dat was een perfecte match, want er zit nog geen koffiebar in deze buurt!

 

 

Evan en Jody willen dat Gast op den duur niet alleen als koffietent wordt gezien, maar ook als ontmoetingsplek. Op speciale dagen willen ze de zaak gebruiken als mini-galerie waar kunst van kunstenaars uit de buurt tentoongesteld kan worden. Er hangen sowieso om de zoveel tijd nieuwe kunstwerken aan de muur. Hoe leuk!

 


Foto’s: kunstwerken van kunstenaar Charles Bruijn

 

Ga dus gauw langs bij de nieuwe buurtkoffiebar Gast voor die welverdiende kop koffie!

 

 

Contact

Gast
Gasthuislaan 131
2013 TA, Haarlem
www.bargast.nl

facebook.com/gasthaarlem
instagram.com/bar.gast

 

Openingstijden

Maandag van 10.00 tot 16.00 uur, dinsdag tot en met vrijdag van 8.30 tot 16.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

 

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké