Vorig jaar opende in één van de mooiste hoekpanden van Haarlem het Indonesische restaurant Samabe. Een aanwinst voor Haarlem en meteen al een groot succes! Snappen wij, want de inrichting is prachtig en het eten heerlijk. Dat het goed gaat is te merken; ze zijn nu elke dag open (in plaats van vijf dagen), doen ook catering en hebben nu net een prachtige private dining room geopend in de wijnkelder. Willen wij meer over weten!

In de private dining room kun je in privésfeer genieten van de heerlijke Balinese gerechten die Samabe serveert. De ruimte is geschikt voor 6 tot 12 personen. Ideaal als je iets te vieren hebt zoals een verjaardag, mijlpaal of gewoon eens met aandacht voor elkaar wilt dineren. Er zijn geen extra kosten aan verbonden, de enige voorwaarde is dat je met minimaal 6 personen bent. Jullie hebben als groep keuze tussen verschillende vaste menus’. Dat zijn de heerlijke rijsttafels.

Je dineert ook meteen op een unieke plek: in de wijnkelder van het pand uit 1899 wat ooit begon als warenhuis de V&D (kijk maar eens goed op de gevel). De kelder was er al, maar is de laatste maanden helemaal opgeknapt. Je zit dus in een prachtig stukje Haarlem te eten, tussen de wijnflessen. Verder is de sfeer, net als de rest van het pand, koloniaal met veel hout en stoere bakstenen muren. Private dining is telefonisch te boeken (023-7370186) of aan te vragen per mail: info@samabe.nl.

De chefkok van Samabe is Jiani. De keuken van Jiani is 7x gewaardeerd met een Bib Gourmand, de prijs van Guide Michelin voor restaurants met een goed drie­gangenmenu voor max 37 euro. Dus koken kan hij. Op het menu staan eigentijdse en authentieke Indonesische specialiteiten, vooral uit de Balinese keuken. Denk aan verschillende rijsttafels (ook een vega versie), losse hoofdgerechten zoals stoofgerechten van rund, lam of vis, en originele saté’s en vegetarische gerechten. Daarnaast zijn er specialiteiten a la carte zoals Rendang Asli (pittig droog gestoofd rundvlees) en Ikan Pepesan (Balinees gekruide kabeljauwfilet in bananenblad of Gule). Om het af te maken zijn er natuurlijk lekkere desserts. Er zijn verschillende driegangenmenu’s vanaf 36,50 pp, dus ook nog eens een fijne prijs.

Heb je wat te vieren, maar doe je dat liever thuis of op een andere locatie in de omgeving? Dan hebben wij goed nieuws: Samabe doet nu ook catering. Het heerlijke Balinese eten komt dus gewoon naar je toe 🙂 Er is keuze tussen verschillende rijsttafels en om het nog makkelijker te maken, kunnen ze er ook bediening bij verzorgen. Dat is helemaal aan jou. In ieder geval is dit onbezorgd en met gegarandeerd lekker eten je feestje vieren! Wil je meer informatie hierover? Neem dan contact op met Richold Bakker (de eigenaar van Samabe) via info@samabe.nl of via telefoon 023-7370186.

Mocht je nog niet bij Café Samabe geweest zijn, ga hier dan zeker even eten. Het restaurant is nu zeven dagen per week open. En het heet niet voor niks ‘café’, want de sfeer is hier lekker informeel. Een aanrader!

Café Samabe, Indonesian Kitchen
Korte Veerstraat 1
2011 CL Haarlem
Tel 023 737 01 86
www.samabe.nl

Openingstijden
Elke dag van 17.00 – 22.00 uur

Reserveer hier direct je tafeltje
Haarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké