Vanuit broederschap ontstaan de mooiste dingen; zo ook het splinternieuwe restaurant Mano aan de Bakenessergracht. Chefs en boezemvrienden Kevin en Daniël delen al van jongs af aan een droom en weten deze met Mano werkelijkheid te maken. Dit restaurant, waar gerechten geserveerd worden die over het algemeen te beschrijven zijn als internationaal-chique, moet een van de nieuwe toprestaurants in Haarlem worden. Daar hebben wij alle vertrouwen in, want de start is al goed. Na een flinke verbouwing is het prachtige, oude pand aan het Spaarne klaar voor de culinaire genieter. Het team steekt de handen graag voor je uit de mouwen.

 

Mano Haarlem

 

Het concept

Bij Mano ben je aan het juiste adres voor écht goed eten. Geen wonder, met twee sterrenchefs in de keuken. Bij beide mannen staan kwaliteit en sfeer bovenaan de prioriteitenlijst, doelen die elke avond nagestreefd worden. De goede kwaliteit van het eten wordt bereikt door veel te onderzoeken en veel te proeven. Grappig is dat de inspiratie helemaal niet per se wordt opgedaan in hoog aangeschreven restaurants, maar voornamelijk door street food uit alle uithoeken van de wereld uit te proberen. Die rijke smaken en verse ingrediënten zijn namelijk de perfecte basis voor een topmenukaart.

 

Mano Haarlem

 

Ook de sfeer vinden de broeders erg belangrijk. Zo wilden ze dat Mano een chique uitstraling kreeg, o.a. door het witte linnengoed, maar wel met een moderne en toegankelijke twist. Om dat laatste te bereiken, heeft de stylist bijvoorbeeld halfronde banken en een rood plafond toegevoegd aan het interieur en draait er redelijk uptemo muziek. Zo voelt het in ieder geval niet misplaatst om lekker met je vrienden bij te kletsen. Daar houden we wel van!

 

Bij Mano draait het om de totale beleving. Je bent een avondje uit en wordt meegenomen op een culinaire reis. De producten worden zo veel mogelijk uit de buurt gehaald zodat ze vers en puur zijn, tenzij het echt beter (of simpelweg nodig) is om ze te importeren.

 

 

Het ontstaan

De naam Mano komt deels van het woord hermanos (Spaans voor broers), maar ook voor het niet bij de pakken neer zitten en de handen uit de mouwen steken (mano = Spaans voor hand). Kevin en Daniël kennen elkaar al van jongs af aan en zijn zo vaak bij elkaar dat ze net zo goed broers hadden kunnen zijn. Ze bewandelden een zelfde soort pad in de horecawereld, werkten beiden in sterrenzaken (waaronder ML en De Bokkedoorns) en kwamen samen uit bij hun jeugddroom toen het pand aan de Bakenessergracht vrijkwam: een restaurant van hen samen.

 

Mano Haarlem Mano Haarlem Kevin Kion en Daniel Damen

 

Ambitie

De mannen van Mano hebben dan wel een van hun grote dromen waargemaakt, maar zien dit zeker niet als de eindstreep. Het belangrijkste vinden ze dat het restaurant lekker draait en dat hun gasten iedere keer opnieuw een fantastische avond hebben, maar het behalen van een ster staat ongetwijfeld ook op het wensenlijstje. We weten inmiddels dat deze hermanos hun dromen achterna gaan, dus het zou ons niets verbazen als het Michelinmannetje binnenkort inderdaad op de stoep staat.

 

Contact

Mano
Bakenessergracht 109
2011 JV, Haarlem
mano-restaurant.nl

instagram.com/mano_haarlem

 

Openingstijden

Maandag
Gesloten
Dinsdag
17.00 – 22.00
Woensdag
17.00 – 22.00
Donderdag
17.00 – 22.00
Vrijdag
17.00 – 22.00
Zaterdag
12.00 – 22.00
Zondag
Gesloten

 

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké