Haarlem heeft er sinds kort een nieuwe aanwinst bij: restaurant Urban Bistro. Eigenaar Fausto Albers, die we kennen van The Louisiana Lobstershack, heeft de handen ineen geslagen met internationaal bekende chefkok en restauranteigenaar Guto Souza. Het resultaat is een restaurant dat je niet zo maar in één woord kan omschrijven. Loop door naar Wagenweg 3 en stap binnen in de wereld van ‘Urban Bistro – Old & New York Kitchen’

Urban Bistro staat voor ‘twisting French classics with a New York attitude’. De basis is geïnspireerd op de Franse bistro. Maar verder komen bekende en onbekende smaken uit alle windstreken van de wereld samen. De touch of New York is daarmee onmiskenbaar. Dé stad waar mensen, culturen en eten samensmelten. ‘New York’s culinary traditions are so immensely rich and always evolving that it would be impossible to capture it all in one dish.’ Zo ook bij Urban Bistro. Een blik op het menu en je snapt waarom: Crispy Pork Belly China Town, Risotto al Triple Salmone (juist, zalm op drie verschillende manieren: vers, gerookt en zalmei), homemade Beef Burger en Veggie Ramen. En friet komt dan weer gewoon van het Haarlemse Friethoes. Ook de bediening is aardig internationaal; van de Britse bartender tot de Braziliaanse chef.

Let vooral op de sublieme combinaties van smaken in de gerechten; die zijn om te watertanden. Zoals de sweet corn cream naar geheim recept van de moeder van de chefkok. Uiteindelijk draait het allemaal om kwalitatief goed en lekker eten. Oftewel fine dining, maar niet te formeel. Daarnaast is er een fijne cocktailkaart, is de wijnkaart samengesteld door sommelier Milton Verseput en worden er bijzondere bieren geschonken. Wel eens een biertje uit Japan gedronken?

En natuurlijk is er nagedacht over de inrichting en het interieur zelf. Een gave print op de muur, van die typisch Franse, ronde tafeltjes en een heel mooie bar. Hier kunnen we kort over zijn: het ziet er fantastisch uit. Een geweldig mooie plek om een avond te dineren en te genieten.

Een tip om in de agenda te noteren: Urban Bistro gaat diner + comedy avonden organiseren in samenwerking met Boom Chicago Amsterdam! Houd het in de gaten.

Urban Bistro
Wagenweg 3
2012 NA Haarlem
Tel 023-8882045

www.urban-bistro.com

Openingstijden
Dinsdag t/m zondag 18:00-00:00

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!