In de Schagchelstraat zit sinds kort het Soul Food Café en dit is zeker niet zomaar een café. Je kan er terecht voor ontbijt, lunch of een heerlijk kopje koffie met een proeverij van verschillende lekkernijen, maar er is nog veel meer! Leuke spulletjes die te koop zijn bijvoorbeeld, en er worden workshops en lezingen gegeven.

Het idee voor het Soul Food Café is ontstaan doordat Annette, de eigenaresse, iets wilde gaan doen waar ze echt gelukkig van zou worden. Bij het Soul Food Café staat het delen van je geluk, zorgen en dagelijks leven dan ook centraal. Delen is het nieuwe hebben. Daarom werken ze ook veel samen met andere bedrijven uit Haarlem en omgeving, zoals Homestock en Bakkerij Mama.

Ze werken vooral met eerlijke, ambachtelijke smaken en biologische producten. Maar er zitten ook zeker guilty pleasures tussen. Zo hebben ze o.a. huisgemaakte appeltaart, chocoladetaart en een vegan avocado-limoen taart. En waarom maar eentje kiezen als je ze ook alledrie kan hebben? Doordat ze gebruik maken van een proefplank kan je 3 verschillende lekkernijen proeven. En hier kan je gewoon een proeverij voor 1 persoon bestellen! Als je dan die proeverij bestelt mag de cannoli zeker niet ontbreken. De lekkerste cannoli’s van Haarlem wat ons betreft. Na lang zoeken hebben ze Only Cannoli gevonden. Een bedrijf die de cannoli’s nog met de hand maken, en dat proef je! Je kan kiezen tussen 3 smaken: limoen, pistache en bloedsinaasappel.

Doordat het Soul Food Café gebruik maakt van lunchplanken, waarop alle ingrediënten mooi verspreid liggen, bepaal je zelf wat je eet, hoe je eet en hoeveel. Ze hebben 5 verschillende planken. De lunch is hier echt een rust momentje. Heel fijn!

In de winkel is ook een muur vol met leuke cadeautjes voor jezelf of een ander. En het fijne is dat al deze cadeautjes vaak niet meer kosten dan 10 euro. Super handig. Naast al dat lekkere eten en leuke cadeautjes geven ze bij het Soul Food Café ook nog eens workshops en lezingen. Zeker even de moeite waard om hier langs te gaan dus!

Soul Food Café
Schagchelstraat 27
2011 HW Haarlem
www.soulfoodcafe.nl

Openingstijden:
Ma: gesloten
Di t/m Za: 09:00 – 17:00
Zo: 11:00 – 17:00

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!