Als je in Barcelona bent kun je er niet om heen: op elke hoek van de straat vind je Champañarias waar de cava rijkelijk vloeit. In de Kleine Houtstraat is er zo’n heerlijke cava bar geopend, je begrijpt: wij waren er als de kippen bij!

Als wij zeggen Five Brothers Fat gaat er waarschijnlijk wel een belletje rinkelen. Dat klopt. Na het succes in Amsterdam West en Amsterdam Zuid komen de mannen (eindelijk) ook naar Haarlem! Het idee van de Champañaria is ontstaan tijdens een trip naar Barcelona waar deze vijf horeca broers kennis maakten met het succes van de populaire Champañarias. Ze besloten het concept mee naar huis te nemen.

Cava, cava, en nog meer cava: wit, rosé, per glas of juist per fles, en in allerlei prijscategorieën. De cava vliegt je om de oren (vinden wij niet erg), maar naast de vele cava’s kun je ook verschillende wijnen, cocktails en Sangria bestellen. Wij dronken een zelfgemaakte Sangria de cava met witte cava, gin, passievrucht en stoofpeertjes. En die was verrukkelijk.

En terwijl je aan de bar geniet van je cava worden de Spaanse hammen vers voor je gesneden en de tapas à la minute voor je bereid in de open keuken. Uit die open keuken komen heerlijke Spaanse tussengerechten om lekker met elkaar te delen. Op de kaart vind je klassieke tapas zoals Pimientos de Padron, Jamon Iberico en Calamares maar ook gerechtjes met moderne twist zoals de Aziatische tonijn tartaar met gember en soja. Stuk voor stuk lekker, geen poespas, gewoon goed.

Five Brothers Fat is een heerlijke plek om te borrelen en uitgebreid te tafelen met veel vrienden om je heen tot in de late uurtjes, eigenlijk net zoals in Barcelona, maar dan a la Haarlem. En, mocht het nog niet duidelijk zijn, als je van een bubbeltje houdt, ben je hier zéker aan het goede adres.

Five Brothers Fat
Kleine Houtstraat 40

2011 DN Haarlem
www.fivebrothersfat.nl

Openingstijden
Maandag en dinsdag gesloten
Woensdag t/m zondag 17 tot 22 uur diner en de bar is open tot 01.00 uur

Fotocredits: Hannah HoekHaarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!