Restaurant ML is sinds een maand gehuisvest op een nieuwe locatie; het monumentale 18e eeuwse pand aan het Klokhuisplein. De locatie van voormalig hotel-restaurant Stempels met waanzinnig uitzicht op de St. Bavokerk. Niet alleen het restaurant is vernieuwd, er is ook een hotel, bistro, bar én een terras bij. Wel vormt het sterrestaurant nog steeds het hart van de zaak.

Mark en Liana Gratama opende zo’n dertien jaar geleden Restaurant ML in een piepklein pandje in de Lange Veerstraat. Toen ze dat pand langzamerhand ontgroeide zijn ze verhuisd naar de Kleine Houtstraat, waar ze een Michelinster ontvingen. Maar inmiddels zijn ze daar ook uit hun jasje gegroeid en toe aan een nieuwe uitdaging.

Samen met Kevin Kion, die al een bekende uit de keuken van ML is, openen ze nu het nieuwe ML in een pand wat onder één dak tot veel meer mogelijkheden leidt. Het bedrijf heeft een enorme metamorfose ondergaan met in elke ruimte een eigen sfeer. De uitdaging zat hem in het samenbrengen van alle kamers zodat het toch als één totaalconcept voelt onder de naam ML in Haarlem.

Het restaurant heeft een klassieke uitstraling met moderne twist en een prachtige serre met Chefs Bar die uitzicht geeft op de keukenbrigade. De Chefs Bar telt 10 zitplaatsen en heeft een verrassingsmenu buiten de kaart om. Op de a la carte kaart vind je bijvoorbeeld een klassieke steak tartaar of een zacht gegaarde sukade met koolrabi en raviolo (favoriet van de chef).

De bistro is wat laagdrempeliger, hier kun je eigenlijk ieder moment van de dag terecht van s’ ochtends vroeg tot laat in de avond. Gewoon voor een stuk taart met koffie of een lekker broodje, maar dan wel ML-stijl. The Bar is bedoelt voor de namiddag voor lekkere borrelhappen, een goed glas wijn of bier van de tap. Ook is er een uitgebreide cocktailkaart met voor ieder wat wils.

ML heeft uitgebreid, maar het concept blijft hetzelfde; eten op topniveau met hun eigen visie op gastvrijheid. ML is zeven dagen per week open en je kunt er eten, borrelen, feesten, vergaderen en overnachten. Leuk om te weten: je kunt zonder in het hotel te verblijven gewoon aanschuiven voor het ontbijtbuffet. Kost je maar €15.

ML
Klokhuisplein 9
2011 HK Haarlem
Tel: 023 534 5343
www.mlinhaarlem.nl

Openingstijden
Ontbijt: ma t/m vrij 07.00 – 10.00 uur, za en zo 08.00 – 11.00 uur
Bistro: elke dag 10.00 – 22.30 uur
Restaurant: di t/m zat vanaf 18 uur
Bar: zo t/m do 16.00 uur – 01.00 uur, vrij en zat 16.00 – 02.00 uur Haarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké