Ga je meestal alleen voor het strand naar Zandvoort en kom je eigenlijk nooit in het centrum? Misschien toch een keertje proberen, want sinds dit voorjaar zit midden in het dorp Noble Tree Café. Een stijlvol café in een heel nieuw pand, met een groot terras, heerlijke koffie en healthy food. Gerund door de jongens van Diga en Parels Brasserie uit Haarlem en Noble Tree Coffee uit Zandvoort.

Het Noble Tree Café is begonnen vanuit het koffiemerk Noble Tree Coffee. Ooit opgezet door een van de jongens, Barry van den Horn, die na een barista-opleiding startte met het importeren van koffiebonen. Noble Tree is de naam die de koning van Frankrijk de Arabica-boom gaf toen hij deze voor het eerst zag, zo leerde Barry tijdens zijn opleiding. Hij vond het een mooie naam voor zijn koffie en nu dus ook voor zijn café.

Bij het Noble Tree Café dus alleen koffie van eigen roast, bijvoorbeeld uit Java, Colombia en Sumatra. Kwaliteit gegarandeerd! Het kan trouwens best zijn dat je de koffie van Noble Tree al eens gedronken hebt in Haarlem. Je kunt het namelijk krijgen bij Parel, Diga, Dodici, Fortuyn, Table 24 en The Louisiana Lobstershack.

Op het zonnige terras kun je heerlijk genieten van je kopje koffie. Een Lungo, Cappuccino, Flat White, Espresso Macchiato, of een Iced Coffee op warme dagen. Natuurlijk ook te krijgen met haver- over sojamelk. Vanaf het terras kun je lekker mensen kijken, het is altijd gezellig druk op het Raadhuisplein. Alles is ook to go mee te krijgen, voor als je op weg bent naar het strand.

Maar Noble Tree Café is meer dan koffie. Het is ook een Healthy Food Café waar gewerkt wordt met zoveel mogelijk biologische en natuurlijke producten. Op de ‘all day breakfast & lunchkaart’ staan heerlijke dingen zoals Açai, Pitaya en Poke Bowls, een bietenburger, Caesar Salad met kip van de Vegetarische Slager, friet van zoete aardappel en verschillende overheerlijke smoothies.

Wat leuk is, is dat 10% van de bonenverkoop naar de Noble Tree Foundation gaat. Vanuit hier wordt – zonder tussenpersonen – gewerkt aan het verbeteren van de arbeids- en leefomstandigheden binnen de koffie- en thee-industrie. De projecten hiervan worden door de jongens zelf gekozen en uitgevoerd, zodat het resultaat transparant en meetbaar wordt.

Noble Tree Café is het hele jaar door open van 8.00 – 18.00 uur. Rond de Kerstdagen zal hier voor de deur het schaatsbaantje komen te staan en kun je warme chocomelk en gluhwein krijgen. Er is dan ook een nieuwe winterkaart.

Noble Tree Cafe
Raadhuisplein 16 – Zandvoort
Openingstijden: 8.00-18.00 uur
www.nobletreecafe.nl
www.nobletreefoundation.com
www.instagram.com/nobletree_cafe
www.facebook.com/Noble-Tree-Café

LIEFS UIT ZANDVOORT, X KRISTEL

Fotocredits: Liefs uit Zandvoort/Kristel Veerman

Meer weten over Zandvoort? Kijk dan op www.liefsuitzandvoort.com.
Hier kun je ook andere leuke koffie- en ontbijttentjes in Zandvoort vinden. Haarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké