Pizza uit de steenoven, een lekker glas wijn en een knusse stijlvolle plek. Daar word je toch gelukkig van? Ik in ieder geval wel! Dolenthousiast zijn wij daarom over de nieuwe Pizzabar in de Lange Veerstraat: Nolita. Vul dit aan met lekkere antipasti en bruisende borrelavonden en het plaatje is compleet.

Nolita Haarlem09

Nolita Haarlem08

Bij Nolita geen tl-buizen of Italiaanse vlag aan de gevel, maar een hippe ambiance. Aan de muur veel hout afkomstig van een echt Zwitsers chalet, de bar en steenoven (uiteraard uit Italië) middenin de zaak, marmeren tafeltjes en sfeervol licht. Buiten plek op het terras. Het oog wil ook wat, en dat is hier dik in orde. Een pizzeria met sfeer en lekker eten. Dat is nou precies wat er ontbrak in Haarlem.

Nolita Haarlem05

Nolita Haarlem06

De kaart is lekker overzichtelijk. Geen keuzestress. Goed beginnen doe je met antipasti. Kies bijvoorbeeld voor focaccia met rozemarijn en knoflook, bruschetta, burrata, melanzane, een vlees- of kaasplankje, of verschillende antipasti bij elkaar. Wij kozen het laatste en kunnen wel zeggen: heerlijk. En dan pizza! Ze komen uit de steenoven met een krokante dunne bodem, traditioneel belegd. Denk aan Napolitana, Verdura, Prosciutto of Fungi. Wij proefden de Prosciutto Tartufo, met mozarella, prosciutto en truffelolie. Oei, wat is die lekker. De kaart zal blijven verrassen want hij wordt aangevuld met nieuwe lekkernijen.

Nolita Haarlem02

Nolita Haarlem03

Nolita draagt niet voor niks de naam ‘pizzabar’. Bij deze bar kun je namelijk ook prima drinken. Bijvoorbeeld Italiaanse wijn. Ook Scroppino, Spritz Aperol en bieren mogen niet ontbreken. Je kunt hier dus uitgebreid tafelen, snel een pizzaatje eten of komen borrelen. Het is helemaal aan jou. Leuke is dat Nolita tot laat open is, dus ook een pizza delen om 11 uur met drankjes erbij kan gewoon.

Nolita Haarlem10

Nolita Haarlem04

Eigenaren van Nolita zijn dezelfde als die van succesvol restaurant Colette om de hoek op de Oude Groenmarkt. Leuk detail: beide restaurants dragen de naam van een dame. ‘Nolita’ komt uit New York. De naam wordt daar gebruikt als afkorting voor de wijk Northern Little Italy. Naast de damesnaam hebben deze hotspots de goede kwaliteit, een hoop gezelligheid en leuke sfeer gemeen. De nieuwkomer Nolita ontvangen wij dan ook met open armen!

Nolita Haarlem11

Nolita Haarlem01

Nolita Pizzabar
Lange Veerstraat 17
2011 DA Haarlem
Tel 023-5835128
Facebook.com/nolitapizzabar

Openingstijden
Dinsdag t/m zondag 17.00 – 23.00 uur
Vanaf september ook op maandag open

Direct een tafeltje reserveren? Dat kan hier:

Fotocredits: Stephanie van der HeijdenHaarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké