Chagrijnig (nurks) word je zeker niet als je dit eethuisje binnenstapt! Nurks is met zorg ingericht (nostalgisch en modern tegelijk), er heerst een fijne sfeer, vriendelijk personeel en er is goed eten voor een redelijke prijs. Dit vriendelijke “boshuisje” heeft een kleine, open keuken waarbij een aantal klassiekers, zoals een “potje Nurks”, “The Dutch Weed Burger” en “de specialiteiten pannenkoeken”, op de kaart staan. Jong en oud komt aan zijn trekken. Zeer geschikt voor gezinnen, maar eigenlijk voor iedereen die graag op een unieke plek wil ontspannen en genieten.

Nurks-Haarlem-3

Je waant je echt in een soort boshuisje, heel knus! Het ligt dan ook verscholen midden in “het bos” (stadspark de Haarlemmerhout). De overburen zijn de dieren van het Hertenkamp. De Hout en dus Nurks liggen op loopafstand van Haarlem Centrum. Ideaal als je even de drukte wilt inruilen voor wat rust, maar wel makkelijk weer naar het centrum (terug)wilt.

Nurks-Haarlem-4

Nurks is een fijne plek om een kopje koffie te drinken, wat lekkers te bestellen van de kaart, te genieten van de high tea of om heerlijk te borrelen! Nurks biedt een prettig geprijsde daghap aan en de kaart wisselt per seizoen. Als het weer het toelaat, ga dan zeker buiten zitten op het terras. Warme dekentjes liggen al klaar.

Nurks-Haarlem-1

Je kunt hier ideaal een feestje vieren. Het is een gezellige en intieme plek. Ben je jarig, ga je trouwen (het is een officiële trouwlocatie!), zoek je een vergaderlocatie of wil je bijvoorbeeld jouw vrienden en/of collega’s verrassen met een privé diner? Op aanvraag verzorgt Nurks met veel passie een mooi feest naar jouw wensen. Rond de 70 mensen passen voor een borrel & bites in het eethuis. Ook het terras buiten kun je erbij afhuren. Wat een fijn en bijzonder uitzicht heb je als je buiten staat…

Nurks-Haarlem-2

Regelmatig organiseert Nurks activiteiten voor zijn gasten. Zoals een ‘ladies park event’ met lokale ondernemers, een wijnavond of een gastkok avond. Je kunt de actuele informatie vinden in de Nurks Agenda op de website. Ook kinderpartijtjes kunnen hier. Voor 10 euro per kind krijg je een kinderpannenkoek met poedersuiker en stroop, onbeperkt limonade, een Nurks kleur & speelplaat met stiften, een kinderijsje met een bolletje vanille ijs en slagroom met snoepspikkels & natuurlijk een ‘cadeautje uit de kast’. Dit is mooi te combineren met midgetgolfen om de hoek of het spelen van spelletjes in de Hout.

Nurks-Haarlem-5

De naam Nurks is overigens niet zomaar uit de lucht komen vallen. Robertus Nurks is een van de figuren uit het boek Camera Obscura van schrijver Nicolaas Beets (pseudoniem Hildebrand). Robertus Nurks is ook als ‘beeld’ te zien op loopafstand van het eethuis, bij het Hildebrand monument.

Nurks-Haarlem-6

Als je dit “geheimpje van Haarlem” eenmaal hebt ontdekt, kom je hier vaker terug. De nieuwe eigenaren (een jaar of drie geleden hebben zij het overgenomen) doen hard hun best om hun gasten blij te maken en te verrassen met de mogelijkheden die Nurks biedt op deze prachtige plek in Haarlem!

Nurks
Hertenkamplaan 1
2105 MB Haarlem
023-5313166
www.nurksindehout.nl

Openingstijden
Woensdag t/m zondag 12.00 – 20.30 uur
In juli en augustus is Nurks 7 dagen per week geopend

Reserveer nu een tafeltje bij Nurks

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie