In een karakteristiek 17-eeuws monumentaal pand aan de Gedempte Oude Gracht is een heus chocolade walhalla gevestigd: Olala Chocola. Sinds anderhalve maand is dit dé plek in Haarlem voor liefhebbers van chocola. Van bonbons tot Moederdag- en kraamcadeaus, en van workshops tot Haarlemse grachtenpanden van chocola: van Olala Chocola word je gewoon heel gelukkig.

Olala-Haarlem-9

Olala-Haarlem-11

Olala-Haarlem-4

De ambachtelijke chocolaterie ruikt niet alleen heerlijk, het ziet er – van buiten én van binnen – ook nog eens heel leuk uit. Over details en aankleding is goed nagedacht: foto’s en krijtborden sieren de muren, er liggen flinke zakken chocolade en op de grond staat een ouderwetse weegschaal. De steigerhouten toonbank valt direct op, maar wat het meest in het oog springt zijn alle originele, overheerlijke producten. Het water loopt je in de mond!

Olala-Haarlem-1

Olala-Haarlem-2

Chocoladerepen met peper, bonbons in alle vormen en maten, chocololly’s, Haarlemse monumentjes, tulpen, pumps en tassen van chocola: je kunt het zo gek niet bedenken of het is hier te koop. Achter in de zaak draaien drie grote machines met vloeibare chocola aantrekkelijk rond. Hier bevindt zich ook de open werkruimte waar je trotse eigenaresse Marleen altijd hard aan het werk ziet.

Olala-Haarlem-3

Olala-Haarlem-5

Marleen woont nu twee jaar in onze mooie stad en ze heeft het roer helemaal omgegooid. Ze werkte als accountmanager, maar kreeg de chocoladesmaak te pakken toen ze met een vrijgezellenfeestje een workshop bonbons maken volgde. Marleen werd zó enthousiast dat ze bij Olala Chocola in Dordrecht in de leer ging, om een halfjaar later de Haarlemse Olala te openen. Dit is de vijfde vestiging in Nederland, en Marleen is de eerste vrouwelijke eigenaresse.

Olala-Haarlem-10

Olala-Haarlem-8

Je kunt hier in de mooie werkruimte verschillende workshops bonbons maken volgen. Leuk als vrijgezellenfeestje, team-uitje of gewoon met familie of vrienden. Zowel grote als kleinere groepen zijn welkom, en kinderen kunnen hun verjaardagsfeestje hier heel goed vieren. Marleen geeft aan iedereen een korte uitleg over hoe chocola gemaakt wordt, en waar het vandaan komt, en dan kan het knutselen (en proeven!) beginnen. Zelfs als je in je eentje bent kun je meedoen: op zaterdag is er van 13 tot 15 uur een inloopworkshop.

Olala-Haarlem-14

Olala-Haarlem-13

Bijna ondenkbaar, maar mocht je niét van chocola houden, dan kun je bij Olala Chocola ook altijd terecht voor leuke cadeaus. Er is voor ieder wat wils en alleen al de prachtige zaak is een bezoekje meer dan waard.

Olala Haarlem
Gedempte Oude Gracht 93
2011 GN Haarlem
Tel 023 – 20 22 683

www.olalachocola.nl

Facebook.com/OlalaChocolaHaarlem

Openingstijden
Maandag gesloten
Di, wo, vr & za: 9.00 – 17.30 uur
Donderdag 9.00 – 21.00 uurHaarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie