Het rondje om de kerk is onder Haarlemmers een bekende omschrijving voor de plek waar je veel leuke restaurants vindt. Deze culinaire route kent sinds kort een nieuwkomer: The Olive Tree House. Hier kun je aanschuiven bij de Griekse Nikolas en Katerina, in Haarlem gesetteld om hun liefde voor eten met ons te delen.

Olive-Tree-House-Haarlem-6

Nadat Ratatouille uit de Lange Veerstraat vertrok heeft de mediterrane keuken hier haar intrede gedaan. Het restaurant is voorzien van olijfgroene accenten en een licht interieur. Opvallend zijn de gezellige bar waar je kunt genieten van een cocktail en de stamtafel aan het raam gemaakt van wijnkisten.

Olive-Tree-House-Haarlem-4

Olive-Tree-House-Haarlem-2

Katerina en Nikolas zijn afkomstig uit Athene. Beiden hebben zij een enorme passie voor goed eten en hun droom om een restaurant te beginnen is op deze prachtlocatie uitgekomen. Nikolas weet veel over de Griekse keuken en vertelt daar graag over. Zo bestaan er bijvoorbeeld vele soorten oregano en basilicum. Hij heeft deze gekweekt en geproefd, om de lekkerste te selecteren voor zijn gerechten.

Olive-Tree-House-Haarlem-8

Puur en gezond eten staat in de mediterrane keuken centraal en dat is exact waar The Olive Tree House om gaat. Diverse ingrediënten worden daarom geïmporteerd uit Griekenland. Hier kunnen kruiden en olijven in de beste omstandigheden groeien. Het resultaat? Smaakvolle échte producten. Zoals koudgeperste olijfolie, olijven gemarineerd in Cabernet siroop, heerlijke pesto en marmelades. Allemaal zonder toevoegingen. 100% natuurlijk.

Olive-Tree-House-Haarlem-9

Bij binnenkomst kregen wij een combinatie hapjes op tafel. Huisgemaakt brood, olijfolie en tapenades van o.a. sardine met gember, olijf en knoflook. Gevolgd door gegrilde groenten, tonijntartaar en zeebaars. Het traditionele Griekse dessert Bougatsa hebben we natuurlijk niet overgeslagen. Een heerlijk taartje van filodeeg met room en kaneel. Katerina is gek op olijven en trakteerde ons bij de koffie op haar favoriet: pure chocolade met amandelen én natuurlijk, olijven. Verrassend lekker!

Olive-Tree-House-Haarlem-10

Na het eten van deze heerlijke gerechten, waarvan je er een paar zeker nooit eerder hebt geproefd, wil je dit delen. Dat kan. The Olive Tree House verkoopt een selectie Griekse specialiteiten ook voor thuis. Verkrijgbaar in het restaurant, maar ook op de webshop die zeer binnenkort online gaat.

Olive-Tree-House-Haarlem-67

Olive-Tree-House-Haarlem-3

Aan de bar even bijkletsen of een kop koffie drinken op het terras? Het kan allemaal. Gastvrijheid en genieten van lekkere mediterrane gerechten, dat is The Olive Tree House. Geopend voor lunch, een borrel en diner.

The Olive Tree House
Lange Veerstraat 11-13
2011 DA Haarlem
Tel: 023-2049177
Olivetreehouse.nl
www.facebook.com/olivetreehouse.nl

Meteen reserveren? Dat kan hier:

Openingstijden
Dinsdag t/m zaterdag van 12.30-0.00 (keuken sluit om 22.00)
Vanaf 1 maart: woensdag t/m zondag van 12.30-0.00 Haarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké