In Haarlem-Noord, in het midden van winkelcentrum Marsmanplein, vind je restaurant PeperZout. Al het lekkerste van de Turkse / Mediterrane keuken staat hier op de kaart. Alles met een persoonlijke twist van eigenaren (en broers) Zeki en Zekai. PeperZout is een voor hen een waargemaakte droom waar ze nog elke dag van genieten. De vele vaste gasten en alle uitzonderlijk goede recensies bewijzen daarnaast dat ook het restaurant bij veel meer mensen in de smaak valt. Goed nieuws is dat je hier de gehele dag van de Turkse en Mediterrane kookkunsten kunt genieten. Het restaurant is namelijk open voor ontbijt, lunch, diner, een goede kop koffie én een gezellige borrel. Wij gingen langs (en proefden!).

 

PeperZout Mediterraans Turks restaurant Haarlem

 

Op de kaart

Of je je dag hier dus start of eindigt, het team van PeperZout zet voor jou het lekkerste van het lekkerste op tafel. ’s Ochtends kun je beginnen met een heerlijk ontbijt. Een van de favorieten op de kaart is de ‘serpme’; een super uitgebreid Turks ontbijt waar je met twee (of meer) van kunt genieten. Een tafel vol verrassende ontbijtgerechten. Verder kun je je dag ook beginnen met bijvoorbeeld een Mediterrane omelet, een yoghurt bowl of zoete pancakes.

 

Turks ontbijt serpme HaarlemPancakes Haarlem PeperZout

 

Voor de lunch is de keuze wederom reuze. Naast verschillende tosti’s, kun je de hele dag door tapas bestellen en hebben ze ook heerlijke luxe broodjes. Denk bijvoorbeeld aan humus, sticky chicken of tuna melt. Smullen!

 

Lunch MarsmanpleinRestaurant winkelcentrum Marsmanplein

 

Het zal je niet verbazen dat er ook op de avondkaart allerlei lekkers te vinden is. De tapas kun je dus de hele dag bestellen, los of een hele proeverij. Bijvoorbeeld sigara böreği (filodeegrolletjes met kaas), humus en muhammara of garnalen uit de oven. Daarnaast hebben ze bij PeperZout verschillende (vegetarische een vlees) hoofdgerechten van de houtskoolgrill en uit de oven. Van een vegetarische stoofpot tot pittig gekruid lamsgehakt van de spies, en van gamba’s uit de oven tot een mooi stuk ossenhaas van de houtskoolgrill. Geen wonder dat zo veel mensen terugkomen; je wil eigenlijk gewoon álles proeven!

 

PeperZout Mediterraans Turks restaurant HaarlemPeperZout Mediterraans Turks restaurant Haarlem

 

Het all day concept van PeperZout is niet helemaal compleet zonder een borrelkaart. Dus die is er natuurlijk. Naast de reguliere drankjes kun je ook gaan voor een huisgemaakte cocktail. Bijvoorbeeld de bekendere mojito of pornstar martini, of misschien juist een verrassende ‘Zek’s On The Beach’ (haha)!

 

Zekai, Zeki en hun team

Een andere, erg bepalende factor is natuurlijk de sfeer. Bij PeperZout zit dat zeker goed, want gastheren Zekai en Zeki laten je direct welkom voelen. Deze broers hebben zoveel passie voor de zaak en vooral voor de mensen; dat voel je aan alles. Geen wonder dat een overgroot deel van het team er al tijden bij is en eigenlijk niet meer weg wil. De “PeperZout-familie” is hecht en volledig op elkaar ingespeeld. En dat maakt de ervaring voor jou als gast compleet! De familie staat dankzij de drukte trouwens altijd open voor nieuwe leden, dus als je nog een gezellige baan zoekt…

 

 

Een halfvol glas

Elke dag voelt het voor Zekai en Zeki bij PeperZout als thuiskomen. En dit gezellige restaurant is naast een uitgekomen droom ook nog eens een regelrecht succes. De broers mogen supertrots zijn op wat ze hebben neergezet én overwonnen, want hun restaurantavontuur is zeker niet altijd makkelijk geweest. Bewonderenswaardig is dat ze zelfs na de verwoestende brand in 2021 én meerdere lockdowns nog altijd met een grote glimlach rondlopen, de positieve aspecten uit de tegenslagen pikken en vol goede moed naar de toekomst kijken. Dan ben je wel een rasechte ondernemer!

 

 

Reviews

Uitzonderlijk goede reviews bevestigen alleen maar meer dat PeperZout erg populair is onder de gasten. Op The Fork scoren ze op basis van 215 recensies bijvoorbeeld een 9,5/10 en op Google op basis van 255 reviews een 4.8/5! Naast bijna elke avond een volle zaak en de vele vaste gasten is hun populariteit verder ook terug te zien aan de herkomst van hun gasten. Sommigen rijden namelijk wel een uur of meer om hier te komen eten. Dan doe je zeker iets goed!

 

 

Locatie

PeperZout zit dus in het midden van het moderne winkelcentrum aan het Marsmanplein. Aan de ene kant heb je uitzicht op de vijver met fontein, aan de andere kant op het plein. Een super relaxte plek waar geen auto’s mogen komen, maar waar je je auto eventueel wel gemakkelijk en gratis kwijt kunt (in de parkeergarage of de buurt eromheen). Met mooi weer zit je daardoor heerlijk op het terras, zonder al die stadsgeluiden.

 

PeperZout Mediterraans Turks restaurant Haarlem

 

Kortom; restaurant PeperZout is een absolute aanrader voor iedereen die dol is op de Mediterrane / Turkse keuken. Ons zul je hier dus zeker vaker treffen, want we willen het liefst álles proeven!

 

 

Contact

PeperZout
Marsmanplein 218
2025 DV, Haarlem
restaurantpeperzout.nl/

facebook.com/restaurantpeperzout
instagram.com/restaurantpeperzout

 

Openingstijden

Maandag, gesloten
Dinsdag, 09.30 – 22.00
Woensdag, 09.30 – 22.00
Donderdag, 09.30 – 22.00
Vrijdag, 09.30 – 23.00
Zaterdag, 09.30 – 23.00
Zondag, 09.30 – 22.00

 

 

Deze blog is gemaakt in samenwerking met PeperZout.

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké