Misschien ken je dit fantastische Italiaanse pizzabedrijf al van de markt in de Floresstraat of op de Botermarkt: Piccolo Forno by Vinz! Goed nieuws voor de fans (en daar zijn er erg veel van), want sinds kort heeft Vincenzo zijn eigen take-away in de Kruisstraat. Lekker centraal gelegen en op een hele leuke plek, bij De Slagersdochter en Ax Specialty Coffee in. Nu zijn we dus niet meer afhankelijk van de markt en kunnen we elke dag van de week genieten van de bijzonder lekkere Napolitaanse pizza waar deze pizzabakker om bekend staat. Knoop de volgende waarschuwing maar goed in je oren: van deze pizza’s krijg je geen genoeg!

 

 

Met zijn kleine pizza-oven is Vinz al op veel plaatsen geweest. Maar nu was het tijd om de weekmarkten, evenementen en zelfs de pizzabakkerij op zijn Haarlemse balkon (echt waar!) te verruilen voor dit splinternieuwe ‘pizza lab’. Vincenzo is enorm blij met zijn nieuwe plek en zijn nieuwe buren, waarmee hij binnenkort ook producten wil uitwisselen. Maar dat betekent gelukkig niet dat hij nooit meer op markten en feestjes te vinden zal zijn. Juist de combi lijkt hem geweldig.

 

 

In de pizza’s van Piccolo Forno proef je Vinz’ passie voor Napolitaanse pizza, en dan voornamelijk het deeg. Na veel onderzoeken, experimenteren en laten proeven door zijn klanten natuurlijk, is hij uitgekomen op een hele goede formule. Perfect is het volgens Vinz pas wanneer zijn vriendin, een echte Napolitaanse, zegt dat zijn pizza’s overeenkomen met die uit Napels. Maar met de verse ingrediënten, zelfgemaakte kaas en het deeg van zelfgemaakte gisten stijgen de pizza’s van Piccolo Forno echt al hoog boven het niveau van de gemiddelde pizzeria in Nederland uit.

 

 

Zodra het kan, wil Vinz ook gasten verwelkomen in de tuin en ‘woonkamer’ die tussen Piccolo Forno, Broekhof en Ax in liggen. Hier ben je dan welkom om lekker te eten, in het kleine winkeltje rond te neuzen of een kookworkshop van de chef zelf te volgen. Wij kunnen niet wachten! Maar nog mooier is de ultieme droom, die Vinz bijna niet uit durft te spreken: een eigen restaurant op een zelfvoorzienende boerderij, waardoor alle ingrediënten voor zijn heerlijke pizza’s dagvers en volledig biologisch zijn. Kunnen we daar alvast reserveren?

 


Vincenzo, Guusje van De Slagersdochter en Ax van Ax Specialty Coffee.

 

Bestellen kan via de website van Piccolo Forno en je bestelling kun je dus op de afgesproken tijd afhalen op de Kruisweg. Druk op de pizza-bel zodra je er bent en neem je heerlijke pizza mee naar huis. Dat wordt genieten!

 

Contact

Piccolo Forno
Kruisweg 4
2011 PX, Haarlem
www.piccoloforno.net

instagram.com/piccolofornovinz
facebook.com/piccolofornohaarlem

 

Openingstijden

 
De afhaaltijden zijn meestal tussen 12.00 – 14.30 en 16.00 – 19.30.

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!