Chocolaterie Pierre is al jaren dé plek waar je een heerlijk doosje speciale truffels of zelfgemaakte bonbons kunt halen. Een traktatie, want wat zijn ze lekker! De Haarlemmer weet Pierre te vinden. De winkel in de Kleine Houtstraat stond altijd vol. Te vol eigenlijk, daarom is Pierre verhuisd naar een nieuwe, grotere plek. Een paar panden verderop, aan de Kleine Houtstraat 1. Nog meer chocolade, en wat het allerleukste (en lekkerste) is: er is nu ook ijs! Wat een gouden combinatie.

Chocolaterie Pierre Haarlem01

Chocolaterie Pierre Haarlem07

Bij Pierre wordt alles zelfgemaakt. Ook in het nieuwe pand kun je dat zien, want al dat lekkers wordt achterin de winkel bereid. Verder staat overal de chocolade prachtig uitgestald. Het water loopt je in de mond. De bonbons en truffels zijn de specialiteit hier. In alle smaken en verschillende vullingen zoals karamel, slagroom en praliné. Maar ook meer bijzondere combinatie’s zoals framboos en basilicum, champagne en peper en bier van Jopen. Seizoenschocolade is nog zo’n specialiteit. Bijvoorbeeld blaadjes en paddestoelen met najaarssmaken als kastanje en kaneel in de herfst en limoen en frisse sinaasappel in de lente. Ook voor de lekkerste chocoladebrokken met of zonder noten, pindarotsjes, chocoladeflikjes met kruiden bestrooid en nog veel meer lekkernijen moet je hier zijn.

Chocolaterie Pierre Haarlem15

Chocolaterie Pierre Haarlem06

Chocolaterie Pierre Haarlem04

Wij werden al blij van al die overheerlijke chocolade, maar de nieuwkomer in het assortiment maakt het feest compleet: zelfgemaakt schepijs. Maar liefst 20 verschillende smaken die allemaal (hoe kan het ook anders) chocolade gerelateerd zijn. Denk aan een basis van extra pure chocolade met vijgen, witte chocolade ijs met sinaasappel, of panna cotta met pure chocoladeschaafsel. Wij hebben al geproefd, en kunnen alleen maar zeggen; dit is een gigantische hit!

Chocolaterie Pierre Haarlem02

Chocolaterie Pierre Haarlem03

Chocolaterie Pierre Haarlem16

Pierre is een echt familiebedrijf met vestigingen in Hillegom en Haarlem. Opa en oma (Piet en Nel) startten het bedrijf in 1994. Daar komt de naam ook vandaan, Piet of zijn Frans, oftewel Pierre. Chocolade is immers toch een beetje Frans en Pierre klinkt wat leuker. Kleinzoon Jeffrey zwaait de scepter in Haarlem. Hij, zijn ouders en het gepassioneerde team zijn in de winkel te vinden. Ze zijn ontzettend blij met het nieuwe pand, en wij zijn blij dat ze er zitten. Naar binnen lopen hier staat garant voor een echte traktatie. En dat mag op zijn tijd!

Chocolaterie Pierre Haarlem09

Chocolaterie Pierre Haarlem08

Nog iets leuks: omdat Pierre nu ook ijs verkoopt zijn ze geopend tot 21.30 uur. Voor ijs dus, maar chocolade kan natuurlijk ook!

Chocolaterie Pierre Haarlem11

Chocolaterie Pierre
Kleine Houtstraat 1
2011 DD Haarlem
Tel 023 524 19 03
Chocolateriepierre.nl

Openingstijden
Maandag 13:00 – 21:30 uur​​
Dinsdag t/m zaterdag 9:30 – 21:30 uur​​
Zondag gesloten

Fotocredits: Linda Kortekaas FotografieHaarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie