Chocolaterie Pierre is al jaren dé plek waar je een heerlijk doosje speciale chocoladetruffels of zelfgemaakte bonbons kunt halen. Een traktatie, want wat zijn die lekker! De Haarlemmer weet Pierre te vinden in de winkel in de Kleine Houtstraat. Inmiddels niet alleen meer voor die beroemde bonbons, maar ook voor geschenken, een goede kop koffie én het lekkerste schepijs. Wij gingen weer eens even langs bij dit populaire familiebedrijf!

 

Chocolaterie Pierre

 

Vakmanschap

Bij Chocolaterie Pierre wordt alles met de hand gemaakt, achterin de winkel. De bonbons en truffels zijn de specialiteit hier. In alle smaken en verschillende vullingen zoals karamel, slagroom en praliné. Maar ook meer bijzondere combinaties zoals framboos en basilicum, champagne en peper, en met bier van Jopen. Seizoenschocolade is nog zo’n specialiteit. Bijvoorbeeld met najaarssmaken als kastanje met kaneel in de herfst, en limoen met frisse sinaasappel in de lente. Ook voor de lekkerste chocoladebrokken met of zonder noten, pindarotsjes, chocoladeflikjes met kruiden bestrooid en nog veel meer lekkernijen moet je hier zijn. Overal staat de chocolade prachtig uitgestald. Het water loopt je bij binnenkomst in de mond!

 

 

Ook wanneer je op zoek bent naar een kleinigheidje voor iemand anders is Chocolaterie Pierre een aanrader. Chocolade is een goed cadeau voor bijna elke gelegenheid. Jarig, geslaagd of als bedankje. Wil je echt iets origineels, dan kan het team van Pierre in overleg ook speciaal voor jou iets bedenken. Maar een doosje heerlijke bonbons is natuurlijk ook altijd goed. Niet zelf opeten hè!

 

 

Familiebedrijf

Pierre is een echt familiebedrijf met vestigingen in Hillegom en Haarlem. Opa en oma (Piet en Nel) startten het bedrijf in 1994. Daar komt de naam ook vandaan: Piet op zijn Frans, oftewel Pierre. Chocolade is immers toch een beetje Frans. Kleinzoon Jeffrey zwaait de scepter in Haarlem. Hij, zijn ouders en het gepassioneerde team zijn in de winkel te vinden.

 

Chocolaterie Pierre

 

Ambachtelijk schepijs

In april opent Chocolaterie Pierre het ijsseizoen met een middag vol gratis ijsjes. Vanaf dan tot half september kun je vervolgens zes dagen per week van deze heerlijke lekkernij genieten. Maar liefst twintig verschillende smaken die bijna allemaal (hoe kan het ook anders) chocoladegerelateerd zijn. Denk aan een basis van extra pure chocolade met vijgen, witte chocolade met sinaasappel, of panna cotta met pure chocoladeschaafsel. Wij staan in de lente en zomer regelmatig met een hoorntje in onze hand en kunnen dus uit ervaring zeggen; dit is een gigantische hit! Meer weten? Lees ook onze blog over het ijs van Pierre!

 

 

Koffie & lekkers

Voor je eerste koffie op de dag of juist voor eentje in de zon tussen de middag; bij Chocolaterie Pierre kun je terecht. Daarnaast hebben ze een aantal zoetigheden en baksels die goed samengaan met dat kopje. De zaak in Hillegom heeft een heel café, de Pierre in Haarlem een terrasje in de Kleine Houtstraat. Bij beide is het in ieder geval goed vertoeven.

 

Chocolaterie Pierre

 

Voor alle zoetekauwen is Chocolaterie Pierre dus als een hemel op aarde. Koffie, chocolade en/of ijs… hier ben je aan het juiste adres!

 

Contact

Chocolaterie Pierre
Kleine Houtstraat 1
2011 DD, Haarlem
Chocolateriepierre.nl

facebook.com/chocolateriepierre
instagram.com/chocolateriepierre

 

Openingstijden

Maandag, 09.30 – 22.00
Dinsdag, 09.30 – 22.00
Woensdag, 09.30 – 22.00
Donderdag, 09.30 – 22.00
Vrijdag, 09.30 – 22.00
Zaterdag, 09.30 – 22.00
Zondag, gesloten

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké