Voor de pizzaliefhebbers onder ons (en dat zijn we bijna allemaal) hebben we een super leuke hotspot: Pizzicotto. Deze pizzeria in de Jansstraat is er eentje die je misschien per ongeluk voorbijloopt. Ten minste, als je niet weet dat hij bestaat. Zonde! Een Italiaanse familie met enorm veel passie voor het vak runt dit restaurant namelijk al een tijdje. En met succes. Pizzicotto heeft als een van de weinige pizzeria’s in Haarlem nog een echte houtoven. Daarnaast gebruiken ze veel authentieke ingrediënten. Hier kun je dus genieten van authentieke pizza’s naar Italiaans recept. Wij nemen je mee.

 

PizzeriaPizzeria

 

Heerlijke pizza’s met die welbekende dunne bodem; bij Pizzicotto zit je goed. Je hebt keuze uit veel verschillende soorten pizza’s, van bekende zoals de margherita tot de sorrentina, een variatie uit Sorrento. Alle ingrediënten zijn vers en worden ambachtelijk gemaakt. Zo worden de burrata en mozzarella in Nederland geproduceerd, maar wel door Italiaanse vakmensen die precies weten wat ze doen. De extra vierge olijfolie, de groenten en de vleeswaren die in de pizzeria worden gebruikt, komen van kleine, biologische, Italiaanse boerderijen. En de pizza gaat dus in een authentieke houtoven. Dat proef je! Goed om te weten: ze hebben een ingebouwd systeem dat afvalstoffen uit de oven tegenhoudt. Zo blijft de lucht binnen en rondom het restaurant mooi schoon.

 

Pizza
Italiaanse wijn en foccacia

 

En meer

Naast pizza heeft deze pizzeria nog meer te bieden. Op de wijnkaart staan alleen maar wijnen van boeren die de Italiaanse wijntraditie volgen. Zo is er de Primitivo, gemaakt van de Manduria-druif uit Puglia, en de Montepulciano, gemaakt van de Montepulciano-druif uit Abruzzo. Veel van de andere dranken komen uit Sorrento, de thuisstad van eigenaar Antonino. Ook die heerlijke limoncello die we allemaal kennen. En wat natuurlijk ook niet op de kaart mag ontbreken… tiramisu!

 

LimoncelloLimoncello en tiramisu

 

Op woensdag en donderdag kun je bij Pizzicotto daarnaast terecht voor heerlijk vers brood. Dit wordt, net als de pizza, gebakken in de houtoven. Gemaakt naar Mediterraans familierecept, met o.a. finocchietto selvatico (wilde venkel). Daar rijd je voor om!

 

BroodPizza

 

Antonino en zijn vrouw Fernanda komen zelf uit het mooie Sorrento, in het zuiden van Italië. Antonino stond als kind al in het restaurant van zijn grootmoeders restaurant. Hij heeft vervolgens jarenlang met plezier in de horeca gewerkt in zijn thuisstad, maar was op zoek naar een nieuwe uitdaging. In april 2019 openden ze daarom een eigen pizzeria in Haarlem, samen met jeugdvriend en pizzabakker Pietro. Ver weg van huis en haard, maar toch een beetje vertrouwd door de gastvrijheid, al het groen en de zee in de buurt.

 

Antonino en Fernanda Pizzicotto
Pizzeria Pizzicotto Jansstraat

 

Ben je nog nooit bij Pizzicotto geweest? Bestel dan gauw een pizza of ga eens langs!

 

Contact

Pizzicotto
Jansstraat 44
2011 RX, Haarlem
www.pizzicottohaarlem.nl

facebook.com/OfficialPizzicottoHaarlem
instagram.com/pizzicottohaarlem

 

Openingstijden

Maandag
16.30 – 21.45
Dinsdag
16.30 – 21.45
Woensdag
16.30 – 21.45
Donderdag
16.30 – 21.45
Vrijdag
16.30 – 22.00
Zaterdag
16.30 – 22.00
Zondag
16.30 – 21.45

 

 

Toegankelijkheid

Mindervaliden
Brede doorgangen
Lage drempel voorin, binnen hoger
Nooduitgang geschikt
Geen aangepast toilet

Baby’s en kids
Kindvriendelijk
Geen verschoontafel

Honden
Honden toegestaan

Deze blog is gemaakt in samenwerking met Pizzicotto.

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!