Kip is hip! Het restaurant De Karmeliet werd in januari al omgetoverd tot ‘De Kippenhal’. Toch voelden ze zich niet kiplekker bij deze naam (met knipoog naar de Haarlemse Vleeshal en Vishal), dus nu is de hotspot omgedoopt tot ‘Pluimage’. Het streetfood restaurant met als hoofdingrediënt kip is diervriendelijk en alles ambachtelijk bereid. De inrichting fris en een relaxte sfeer.

2015_12_173286

2015_12_173296

Eigenaar van Pluimage Michel Gruts wordt bijgestaan door Merel Lammers, die sinds 2005 de cateringtak van De Karmeliet runt, en zijn dochter Floor met haar ‘impeccable sense of style’! Het drietal vond het tijd voor kip in Haarlem. Laagdrempelig uit eten maar dan wel goede kwaliteit. Op de kaart natuurlijk kip van ’t spit, een halve of een hele (€10 of €19,50). Er zijn ook wat varianten zoals Piri Piri kip. De kip van Tante Door is 100% Nederlands, plantaardig en antibiotica vrij. Op ambachtelijke wijze wordt de kip verwerkt. Daarnaast zijn er bijgerechten zoals huisgemaakte appelmoes volgens moeders recept, handgesneden friet, coleslaw, een wisselende groentefriet en salade. Prijzen rond de €4.

2015_12_173335

Op de kaart ook veel kleinere gerechten. Waar de kip uit Holland komt, komt de streetfood van over de hele wereld. Volle smaken en pure bereiding. Iedere zes weken wisselen deze gerechtjes, er valt dus altijd weer iets nieuws te ontdekken. Ook hier speelt kip de hoofdrol. Denk aan New Orleans Sticky chicken wings, Braziliaanse empanada met kipvulling, maar ook een vegetarische enchilada wrap. Leuk als je verschillende dingen wilt proeven en ideaal om te delen. Prijzen tussen de €4,50 en €7.

2015_12_173299

De inrichting oogt fris en hip. Veel hout, beton en een knipoog naar het buitenleven. De ‘kippenkooien’ uit Azië hangen als lampen aan het plafond, een groot krijtwandbord siert de muur en er staat veel gerecycled materiaal. De schoolstoeltjes komen uit een Haarlemse kerk. Goed geslaagd wat ons betreft!

2015_12_173282

Op zaterdag en zondag serveert Pluimage ook lunch, oftewel ‘Egg & More’. Egg specials zoals Spaans roerei, de vega omelet en sandwich eiersalade. Naast ei ook veel avocado. Pimp een zuurdesemboterham avocado met bijvoorbeeld gerookte zalm, gegrilde kip of halloumi kaas. Liever een salade? Die hebben ze ook. En warme lunch waaronder een broodje pulled chicken, Holtkamp kroketten en soep van het seizoen.

2015_12_173301

Pluimage
Spekstraat 6
2011 HM Haarlem
Tel 023 – 5341729
www.pluimage-haarlem.nl

Openingstijden
Woensdag, donderdag, vrijdag 17:00 tot 22:00 uur
Zaterdag en zondag 11:00 tot 23:00 uur (ook lunch)

Direct een tafeltje reserveren? Dat kan hier:

Fotocredits: Linda Kortekaas FotografieHaarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!



dit is de locatie

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké