Soms kom je iemand tegen die zo enthousiast is, dat je er uren naar kunt luisteren. Marcel Kraan van het nieuwe PokeLohaBowl is zo iemand, één bonk bruisende energie. Hij is een echte ondernemer, had al een eigen IT-bedrijf, was even professioneel snowboarder, eigenaar van een foodtruck en nu dus van een prachtig afhaaltentje in de Zijlstraat.

Eigenlijk is hij dit gaan doen omdat hij tijdens surfvakanties veel poké bowls at en ze zo fantastisch vond. In Haarlem miste hij een gezond, lekker alternatief voor afhaal eten. Zijn vrienden vonden dat hij dat dan maar zelf moest gaan doen en zo gezegd zo gedaan. Over de naam hoefde hij niet heel lang na te denken. “Het woord poké bowl moest erin zitten en ‘loha’ betekent goed en lekker dus dat heb ik er maar tussen gezet.” Zo makkelijk kan het zijn.

Het kleine pandje in de Zijlstraat is grondig verbouwd. Het design is bedacht door Edit-All.nl, met veel bamboe en accessoires die je laten wegdromen naar Hawaï waar de pokebowl vandaan komt. Marcel zijn eigen surfplank staat er ook, met het zand er nog op. De grote flamingo op de achterwand en mooie mandala op de vloer koos hij zelf, het logo is ontworpen door Sophie Nieuwboer. De ondertitel ‘Fresh and delicious’ maken ze absoluut waar met hun producten. De ingrediënten voor de poké bowls worden dagelijks vers bereid en gesneden door Zafer, die de dagelijkse leiding heeft. De vis komt uit IJmuiden en alle groentes zijn van een lokale groenteboer.

“Als je eten bestelt of afhaalt, voel je je daarna vaak vol en futloos en ga je zitten zappen op de bank. Een poké bowl is een lekker en gezond alternatief voor mensen die bewuster willen eten.” En lekker is het zeker! We proefden twee variaties met tonijn en zalm en de kwaliteit van de vis was echt top. De tonijn, sinds de opening de absolute hardloper, wordt gemarineerd in ponzu waardoor de vis nog zachter wordt en een beetje een citrus-achtige smaak krijgt. Je kunt je poke bowl helemaal zelf samenstellen met een basis van sushi rijst, quinoa, courgette noodles, salade of spelt, vervolgens kies je je proteïne van vis, kip, tofu of krab en vul je aan met groente, dressing en een topping om het af te maken. En mocht je in paniek raken van zoveel keuze, laat je dan adviseren of neem gewoon een van de signature bowls.

Al dit heerlijks wordt verpakt in biologisch afbreekbaar materiaal van onder andere suikerriet, geheel in stijl van PokeLohaBowl. Je kunt er Earthwater bij bestellen of een sapje van Mangajo, zonder toegevoegde suikers natuurlijk. En deze koffiefanaten hebben de koffie ook alvast goedgekeurd!

Wij hebben echt fijn en goed gegeten bij PokeLohaBowl, met heel veel plezier geluisterd naar een enthousiaste, bruisende eigenaar en zijn team en komen absoluut terug. Ook om te kijken of de wilde plannen van uitbreiding van het aanbod met nog meer lekkers zijn uitgevoerd!

PokeLohaBowl
Zijlstraat 16
2011TN Haarlem
Tel 023-8796137
www.pokelohabowl.nl
Instagram.com/pokelohabowl

Openingstijden
Maandag: gesloten
Dinsdag: 12:00 – 21:00
Woensdag: 12:00 – 21:00
Donderdag: 12:00 – 21:00
Vrijdag: 12:00 – 21:00
Zaterdag: 12:00 – 21:00
Zondag: 12:00 – 19:00Haarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie