Wie heeft dit pareltje al gespot? Al een aantal maanden open, net buiten de stadspoorten en verscholen in het groen van buitenplaats Beeckestijn in Velsen-Zuid ligt Brasserie Beeckestijn. De naam is net zo mooi als het pand, als de menukaart, als de styling, als… nou ja eigenlijk alles. Wat ooit het koetshuis was van de Amsterdamse regentenfamilie Boreel is nu een prachtige plek om te genieten van ontbijt tot borrel.

Brasserie-Beeckestijn-Velsen-04

Brasserie-Beeckestijn-Velsen-07

Eigenaren Michel en Susanne vullen elkaar perfect aan. Chef Michel, met jarenlange ervaring in toprestaurants over de hele wereld, werkt met lokale leveranciers en kookt seizoensgebonden. De kruiden en groenten komen rechtstreeks uit de ommuurde moestuin van de buitenplaats. Resultaat: heerlijke ontbijtjes en prachtige lunchgerechten. Nieuw op de kaart is broodje hotdog met baba ganoush, cashewnoot en ras el hanout. Een aanrader voor de borrel? Dat is met stip de Beeckestijnplank. Susanne organiseert fijne diners en evenementen. Nog een tips is het ontbijt, de high tea, high wine of picknick die ze organiseren voor Moederdag. Aan Vaderdag is ook gedacht, dan is er ontbijt, high beer of een barbecue. Houd het in de gaten en schuif aan!

Brasserie-Beeckestijn-Velsen-06

Brasserie-Beeckestijn-Velsen-02

Brasserie-Beeckestijn-Velsen-01

Bij Beeckenstijn stap je een en al gezelligheid en heerlijkheid binnen. Van de inrichting, aankleding, interieur en styling valt je mond nog net niet open. Zo mooi! De natuur is letterlijk naar binnen gehaald. Zo is de boswachter ingeschakeld bij het selecteren van de takken die nu dienstdoen als lamp. De zachte hier-wil-ik-nooit-meer-uit banken voor de hoge ramen met uitzicht op het landhuis en de buitenplaats zijn als eerste gevuld. Maar, vooral nu het lentezonnetje zich laat zien, is het aan een tafeltje buiten of op het terras misschien nog wel beter vertoeven.

Brasserie-Beeckestijn-Velsen-05

Brasserie-Beeckestijn-Velsen-08

Gezegd kan worden dat de Brasserie eruitziet om door een ringetje te halen. Maar alleen bedoeld voor chique gelegenheden? Wel nee, iedereen is te allen tijde meer dan welkom. Vieze modderlaarzen? Geen probleem: even schoonvegen bij de schoenborstels en stap lekker binnen. Honden? Ook welkom: die slobberen gezamenlijk de waterbakken leeg in het hondencafé en worden verwend met een hondenbrokje. Met de kinderen op stap? Die spelen buiten of in de kinderhoek lekker verder, nemen een kinder-cappuccino of een goede boterham met pindakaas. De kindermenukaart is om van te smullen!

Brasserie-Beeckestijn-Velsen-09

Picture this: een dag zo stralend dat je wel op uit móet; de stad uit, het groen in. Na een fietstocht of wandeling vinden je frisse neus en rammelende maag het hoog tijd voor Brasserie Beeckestijn. En het enige wat je dan hoeft te doen is simpelweg GENIETEN.

Brasserie Beeckestijn 

Rijksweg 130

1981 LD Velsen-Zuid 

Tel 
0255-760002


www.facebook.nl/BrasserieBeeckestijn

www.brasseriebeeckestijn.nl


Openingstijden
Dinsdag t/m zondag 8:30 – 18:00

Fotocredits: Brasserie BeeckestijnHaarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké