Er gaan dit jaar leuke dingen gebeuren op het strand. Een daarvan is de opening van het Italiaanse restaurant Renato’s in Bloemendaal aan Zee. Je vindt dit restaurant niet direct op het strand, maar op de boulevard boven de Republiek. Een fijne aanwinst voor Bloemendaal aan Zee. Want niet alleen vanuit binnen heb je mooi uitzicht op zee, er zit ook nog eens een enorm terras bij waar je uit de wind in de zon kunt zitten. En ondertussen kun je genieten van heerlijke Italiaanse gerechten en wijnen.

 

Renato's Italian Cuisine pizza Bloemendaal
Renato's Italian Cuisine pizza Bloemendaal Renato's Italian Cuisine pizza Bloemendaal

 

Stijlvol en huiselijk interieur

Eigenaren Kim en Rutger hebben samen met andere compagnons een mooie nieuwe plek neergezet in Bloemendaal aan Zee. Het interieur is compleet aangepakt en heel licht en fris geworden met een huiselijke sfeer. Er zijn gezellige hoekjes waar je koffie kunt drinken of kunt borrelen. Als het straks voorjaar wordt, zul je op het grote zonnige terras picknicktafels vinden en een speelplek voor kinderen.

 

Renato's Italian Cuisine pizza BloemendaalRenato's Italian Cuisine pizza Bloemendaal

 

Italian cuisine

Op de kaart staan uiteraard pizza’s en heerlijke wijnen, want dat is waar Renato’s om bekend staat. Er zijn wat kleinere pizza’s van 25 cm, die perfect zijn om te delen bij een borrel of lunch. Ook kun je de ‘normale’ pizza’s van 32 cm bestellen. Voor kids zijn er ook pizza’s in een kleiner formaat en Pizza Nutella. Maar je kunt er ook heerlijke andere Italiaanse gerechten bestellen, van Antipasti en Insalata Burrata, tot Ristotto, Lasagne, Melanzane alla Parmigiana, Tagliata di Manzo en Tiramisu.

 

Renato's Italian Cuisine pizza BloemendaalPizza Bloemendaal

 

Van ontbijt tot diner en take-away

Renato’s is de hele dag open, van ontbijt t/m diner. Je kunt er (Italiaans) ontbijten, met Uova in Purgatorio of alleen een koffietje, wijntje, cock- of mocktail drinken. Op de kaart staan ook sandwiches, Focaccia Toasties, een Burger en veel alcoholvrije drankjes. In de zomermaanden zal er een take-away barretje worden geopend waar je pizza kunt bestellen en mee kunt nemen naar het strand. Superfijn, want daar krijgen we altijd veel vragen over. Ook zijn er plannen voor een ijstentje waar ze hun eigen huisgemaakte schepijs gaan verkopen.

 

 

Boutique apartments en restaurant

Renato’s heeft inmiddels al vestigingen in Amsterdam (Foodhallen, ‘T Blauwe Theehuis en Van der Helstplein in De Pijp), Den Haag en Nijmegen. Bloemendaal aan Zee komt daar nu bij. Deze plek is niet helemaal nieuw voor ze, want ook PoortBeach Boutique Apartments dat aan het restaurant vastzit is van dezelfde eigenaren. Renato’s in Bloemendaal zal dus ook een plek worden waar de gasten van de Boutique Apartments terecht kunnen voor bijvoorbeeld ontvangst en roomservice.

 

 

Veel mooie plannen

De eigenaren Kim en Rutger willen vooral een restaurant neerzetten waar je je snel thuis voelt en gezellig met vrienden, familie en kids kunt eten. En waar je makkelijk kunt komen aanwaaien als je aan het wandelen of fietsen bent in de omgeving. Kim en Rutger ondernemen vanuit passie en gezelligheid, werken veelal samen met vrienden en maken hun keuzes op gevoel. Voorwaarde is dat ze het zelf ook leuk vinden wat ze doen en wat ze neerzetten. Deze manier van werken zie en voel je terug in hun restaurant. Ze hebben nog heel veel mooie plannen voor deze vestiging in Bloemendaal in Zee, dus houd ze in de gaten!

 

 

Contact

Renato’s | Italian Cuisine
Zeeweg 98C
2051 EC, Overveen
www.renatos.nl

instagram.com/renatos.nl
facebook.com/renatos.nl

 

Openingstijden

Maandag, 08.00 – 00.00
Dinsdag, 08.00 – 00.00
Woensdag, 08.00 – 00.00
Donderdag, 08.00 – 00.00
Vrijdag, 08.00 – 00.00
Zaterdag, 08.00 – 00.00
Zondag, 08.00 – 00.00

Elke dag open voor ontbijt, lunch en diner. Reserveren is aan te raden.

 

Handtekening Kristel

 

Deze blog is gemaakt in samenwerking met Renato’s.

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie