Wie bij een Spaans restaurant nog denkt aan dames in gestipte jurken en posters van stieren aan de muur, die heeft het mis. De Spaanse horeca is gemoderniseerd en heeft inmiddels al een heel ander imago. Kom je in een goed restaurant op de Ramblas in Barcelona, dan voel je daar de eigentijdse, gastronomische atmosfeer direct. Precies dat gevoel is wat Anja en Rick ook met Bodega wilden uitstralen. Echte Spaanse gezelligheid en Spaanse gerechten van goede kwaliteit. In het nieuwe restaurant aan de Gedempte Oude Gracht ben je (zodra het weer kan) welkom voor een glas verse sangria aan de bar, maar ook om een avond uitgebreid te genieten van Spaanse tapas en pintxos.

 


Foto’s: Corina van Manen

 

Chefkok Rick May, misschien ken je hem van Fris, Hofje Zonder Zorgen en Mrs. Pancake, heeft natuurlijk al ervaring met het runnen van een eigen zaak, maar ook zijn partner Anja had al een tijdje de droom iets voor haarzelf te beginnen. Met haar ruime ervaring in de horeca lag er al snel een uitgebreid plan klaar, maar het vinden van de perfecte locatie voor dit Spaanse concept was iets ingewikkelder. Toen kwam het oude pand van restaurant MarrakeZ vrij en waren de twee ondernemers direct verkocht. Het restaurant is helemaal opnieuw gestyled en past nu perfect in het Spaanse plaatje.

 


Foto’s: Corina van Manen

 

De kaart van Bodega bestaat uit verrassende ‘shared dining’ gerechten. Je kunt ervoor kiezen losse gerechtjes naar keuze te bestellen of je laat de ideeën van de chef de vrije loop en gaat voor het menú del chef. Een selectie van gerechten op de kaart: oesters met citroen en sjalot-azijn, gazpacho met Jalapeño en granaatappel, steak tartaar met schuim van ansjovis en coca brood, côte de boeuf met geroosterd merg en Bearnaise saus, en nog veel meer. Ook hebben ze een uitgebreide kaart met de lekkerste, Spaanse wijnen. Wij kunnen niet wachten!

 


Foto’s: Corina van Manen

 

Momenteel werkt het restaurant met een thuismenu dat afgehaald of bezorgd kan worden. Een voorproefje voordat je (hopelijk) binnenkort kunt genieten van het echte werk!

 

Contact

Bodega
Gedempte Oude Gracht 11
2011 GK, Haarlem
023 844 8469
www.restaurantbodega.nl

facebook.com/bodegahaarlem
instagram.com/restaurantbodega

Openingstijden

Dinsdag, woensdag en donderdag van 12.00 tot 23.00 uur, vrijdag en zaterdag van 12.00 tot 00.00 uur en zondag van 12.00 tot 23.00 uur.

 

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké