Waar het fornuis bruist, de wijn walst en de tijd vliegt: dat is restaurant Dané van eigenaren Tommy Nelissen en Laurien Davids. In het gebouw van het voormalige El Pincho heeft deze nieuwe hotspot zich gesetteld. Een plek waar al je zintuigen geprikkeld worden en je met een voldaan gevoel de deur weer uit gaat. Laat je verrassen door het culinaire en tegelijk laagdrempelige karakter van dit casual-chique restaurant aan de Riviervismarkt.

 

Restaurant Dané

 

Het perfecte paar

Als we aan Tommy en Laurien vragen wat de inspiratie is geweest voor de prachtige naam van het restaurant, geven ze aan dat dit een samensmelting is tussen hun beide achternamen. Hun langgekoesterde droom is met restaurant Dané eindelijk werkelijkheid geworden. De voormalig chef-kok en sommelier van (o.a.) Brick creëren samen unieke smaakexplosies met de perfecte combinaties van wijn en spijs. Soms een kleine moeite voor het vakkundige team, maar een ware beleving voor al haar gasten.

Binnen en buiten koekeloeren

Wat meteen opvalt bij binnenkomst in Dané is de ontspannen sfeer die in het hele restaurant hangt, zowel beneden als boven, maar ook buiten op het terras. Van de kleuren op de fluwelen stoelen tot aan het bijzondere behang, het straalt een natuurlijke rust uit. In samenwerking met de dames van The Wallhouse Design hebben de eigenaren karakteristieke elementen gecreëerd om de menukaarten mee te decoreren, maar ook voor op het behang, de kussens en ga zo maar door. Alles is tot in de puntjes gestyled. Chique maar met een knipoog. En wij zijn er gek op!

 

Restaurant Dané Haarlem

 

Support your locals

Tommy en Laurien zijn niet weg te denken uit de Haarlemse horeca en weten daarom ook hoe belangrijk het is om zoveel mogelijk lokaal te houden. Bijvoorbeeld door samenwerkingen aan te gaan met Haarlemse leveranciers zoals de KaasKampanje en ruimte te geven aan andere lokale toppers. Daarnaast is het power couple een graag geziene gast bij Bar Wigbolt, waarna het idee is ontstaan om samen hemelse cocktails te creëren voor in hun spectaculaire restaurant Dané.

 

 

Vroeg tot laat

Wij kunnen bij deze garanderen dat we de deur bij Dané plat zullen lopen en gokken dat vele Haarlemmers ons voorbeeld zullen volgen. Schuif aan voor een uitgebreide (gangen-)lunch of ‘s avonds voor een heerlijk diner. Maar op hun zonovergoten (en wanneer nodig verwarmde) terras ben je ook welkom voor wat hapjes en drankjes. Wanneer de lentezon in Haarlem begint te schijnen, zal Dané ook in de ochtenden haar deuren openen voor een kopje koffie met huisgemaakte lekkernijen. Ons volgende bezoek staat al gepland. En die van jou?

 

Contact

Restaurant Dané
Riviervismarkt 17-19
2011 HJ Haarlem
restaurantdane.nl

instagram.com/restaurant_dane_

 

Openingstijden

Maandag, 12.00 – 00.00
Dinsdag, gesloten
Woensdag, 12.00 – 00.00
Donderdag, 12.00 – 00.00
Vrijdag, 12.00 – 00.00
Zaterdag, 12.00 – 00.00
Zondag, 12.00 – 00.00

 

Fotografie: Isabelle Vank en Haarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké