Restaurant De Zeeuw is nu een halfjaar open en de recensies zijn lovend. Niet zo gek, met eigenaar en chef-kok Jeroen de Zeeuw in de keuken. Bij dit kleine, maar heerlijk intieme restaurant in het hart van ons geliefde Haarlem kunnen wij terecht voor diner, en sinds kort ook voor lunch. En bij mooi weer staat het terras aan de Nassaustraat ook voor ons klaar.

De Zeeuw doet wat hij beloofd: niks geen stijve bedoening, maar een gezellige en informele sfeer. Ze serveren een carte blanche menu van vier tot zes gangen (en met lunch 2 of 3 gangen). De gerechten wisselen aan de hand van de seizoenen. 

Met op het eerste gezicht simpele gerechten, maar geweldig verrassende smaakcombinaties laat De Zeeuw zijn creativiteit zien. Wat opvalt bij elk gerecht zijn de pure smaken en liefde voor product en milieu. Zo werkt hij alleen met bijvangst uit de Noordzee en gebruikt hij zijn eigen verbouwde groenten. Onze favoriet? Een vegetarisch gerechtje met aardappel linguini, schuim van comté, hazelnoot en mosterdzaadjes. Of de steak tartaar, klassiek geserveerd, gewoon zoals ie hoort.

Op vrijdag en zaterdag serveert De Zeeuw lunch tussen 12.30 tot 15.00 uur. Ook hier een carte blanche menu van 2 of 3 gangen met heerlijke smaken. Is het mooi weer? Ga dan lekker op het gezellige terras zitten, die is er namelijk ook! Naast lunch is er tot 16 uur een borrelkaart. Hierop heerlijke bites zoals olijven, oesters, Brandt & Levie worst en kazen. Vul dit aan met een kop goede koffie, een glas wijn, of een Gin tonic. Bij mooi weer is het restaurant (en terras) ook op andere dagen overdag open.

Ook in de wijnen komt de liefde voor terroir terug. Veel biologische wijnen die heerlijk worden afgestemd op de gerechten. Ook biedt De Zeeuw een mooi alternatief voor gasten die willen genieten van een goede wijn-spijs combinatie maar geen alcohol drinken: Vieno, dit zijn gefermenteerde groenten- en fruitsappen die wordt gemaakt in combinatie met verschillende kruiden en specerijen. Je kunt ze bestellen in allerlei frisse smaken zoals watermeloen met komkommer en dille (lekker bij een visgerechtje).

En dan de sfeer: de donkerblauwe muren en grijs tegelwerk geven het restaurant een knusse uitstraling. Maar ook stoer in combinatie met het houtwerk en de zwarte stoeltjes. Ook de open keuken doet het goed: Jeroen kan vanaf daar zelf contact houden met zijn gasten. 
Dat hij oog voor detail had wisten we al, en dit wordt zelfs doorgevoerd tot aan het toilet: die is bij de dames behangen met een mysterieus zeemeerminnen printje. Bij de heren is gekozen voor een vissig thema en is de muur versiert met karpers. Heel gaaf!

Voordat je het restaurant verlaat, vinden ze het leuk als jij laat weten hoe je jouw bezoek hebt ervaren. Dit kan natuurlijk via social media maar -nog veel leuker- ook lekker ouderwets in een gastenboek dat op de bar ligt! Wij hebben ons verhaaltje al opgekrabbeld, en dat was zeker positief 😉

Restaurant De Zeeuw
Nassaustraat 15 ZW
2011 PH Haarlem
Tel: 023 737 0250
www.restaurantdezeeuw.nl

Openingstijden
Dinsdag t/m zaterdag 18.30 tot 21.00
Vrijdag & zaterdag lunch van 12.30 tot 15.00 uur (en tot 16 uur borrel)
Zondag & maandag gesloten

Reserveer hier meteen je tafeltje
Haarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie