Ze zijn nog maar net open, maar nu al een succes: Restaurant Morris aan het Spaarne, waar tot voor kort de Korenbeurs was gevestigd. Een geheel nieuw concept inclusief spiksplinternieuw interieur op – wat ons betreft – het mooiste plekje aan het Spaarne.

Morris Haarlem 06

Morris Haarlem 05

Terug naar de basis is wat de jonge ondernemers Max Caminita en Floris Hilterman willen. ‘Gewoon een goed stuk vlees of een hele vis van de grill en daarbij een tafel vol heerlijke sides.’ Bijgerechten als Chimichurri of fried green tomatoes bijvoorbeeld. Hiermee krijg je bij Morris de mogelijkheid uitgebreid te tafelen. Zo kun je, voor de echte Bourgondiërs onder ons, 48 uur van te voren een Rib Roast bestellen. Hiervoor moet je wel minimaal met zes personen zijn. Maar voor een snelle steak & friet ben je ook meer dan welkom. Voor ieder wat wils is dan ook het streven. Met de lunch kun je terecht voor verschillende tosti’s, een simpele ham-kaas tosti met gember perzik ketchup of bijvoorbeeld The Juan and only met komijnkaas, pittig gekruid gehakt en spicy Jalapeño mayonaise. Ook hierin gaan ze terug naar de basis, maar is de kwaliteit erg belangrijk.

Morris Haarlem 11

Morris Haarlem 09

Net als de mannen is de sfeer bij Morris erg relaxt. Of zoals ze zelf zeggen: ‘Informeel, maar wel professioneel.’ Drie jaar zijn Max en Floris nu bevriend, en ze werkten nog nooit eerder samen. Toch leek de keuze om deze samenwerking aan te gaan logisch. ‘Omdat we het echt goed eens waren over het concept en de invulling ervan.’ Het interieur is industrieel, met veel gebruik van hout en steen. Er staan veel hoge tafels met lange banken, waarbij het de bedoeling is dat iedereen lekker bij elkaar aanschuift.
 Zo is het al eens voorgekomen dat twee groepen aan een hoge tafel uiteindelijk één grote gezellige groep werd. Precies de bedoeling bij Morris!

Morris Haarlem 04

Morris Haarlem 12

Zowel Max als Floris zijn geen onbekende in de Haarlemse horeca. Max stond jaren lang achter de bar bij van Beinum en in Floryn in de Lange Veerstraat. Floris werkte hiervoor bij onder andere Loetje en Brouwerij Toost in Amsterdam. Een bak aan ervaring dus. Maar voor beiden werd het tijd voor een nieuwe uitdaging. Ze kochten het pand over van de ouders van Max, die hier jaren met succes restaurant Nobel en later de Korenbeurs hadden, en maakte het eigen.

Morris Haarlem 02

Morris Haarlem 10

Over de naam van het restaurant moesten ze even denken, ook daarin wilden ze – net zoals de rest van het concept – niet te veel poespas. Uiteindelijk kwam iemand met het idee om de twee namen (Max en Floris) door elkaar te gooien, en zo ontstond Morris.

Morris Haarlem 01

Morris
Spaarne 36
2011 CJ Haarlem
restaurantmorris.nl
Facebook.com/morrishaarlem

Openingstijden
Dinsdag t/m zondag van 12.00 – 23.00 uur (de bar is wel een uurtje langer open)

Reserveer hier meteen je tafeltje:

Fotocredits: Stephanie van der HeijdenHaarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké