Op deze plek verheugen wij ons al maanden. En 2016 begint goed, want de deuren van de chicken bar aan de Turfmarkt zijn open! Overdag ei in alle soorten en maten bij The Egg Store, en in de avond kip van het spit bij Roast. Een ding is duidelijk: het draait hier om kip.

Roast Chicken Bar

Roast Chicken Bar

Roast is het initiatief van de frisse Haarlemse muggen Bas Lammersen en Michael Kras. Al 10 jaar vrienden en echte horecamannen. Met een droom, want al jaren borrelt het idee van een eigen horecaplek. De ‘kippenbar‘ is in het buitenland al een begrip, maar in Haarlem nog een gemis. Dat zagen Bas en Michael ook. “Op het pand aan de Turfmarkt 26 (ooit een garage) waren wij meteen verliefd”, vertelt Bas. De afgelopen maanden hebben ze flink verbouwd. Hoe het moest worden zagen ze helemaal voor zich. Gelukt is het zeker! Het resultaat: authentiek, ruim, lekker laagdrempelig en hip.

Roast Chicken Bar

Overdag staan eitjes centraal. The Egg Store serveert ze in alle soorten en maten. Eggs benedict of Avo & Egg bijvoorbeeld, of ‘The Hangover’ met spiegelei, bacon en gorgonzola. Ook je eitje op maat is mogelijk met eigen gekozen brood en extra’s. Dat is de dag goed beginnen!

Roast Chicken Bar

Vanaf 12.00 uur komt de kip in beeld. De Barneveldse hoender (de lekkerste kip van ons land en voorzien van Beter-Leven keurmerk) wordt 48 uur heel langzaam gegaard in een marinade. Zo blijft hij lekker sappig. Om het af te toppen gaat de kip op de houtskoolgrill. Er zit dus wat werk in, en dat proef je. Kies bij de kip (een halve of een hele) een sidedish zoals friet van de Friethoes, homemade appelcompote, maiskolf of fries the roast. Het laatste is friet met daarover pulled chicken en een sausje. Aanrader!

Roast Chicken Bar

Naast kip op de kaart ook heerlijke snacks zoals popcorn met een smaakje, de mini roast slider, smoked broadbeans of heerlijke garnalen. Bij alles geldt: no forks needed. Met je handen eten is hier gewoon geoorloofd. Eet je de kip liever thuis? Kan, er is ook take away.

Roast Chicken Bar

2015_12_233399

Het blijft niet bij ei en kip. Roast heeft namelijk ook een bar, de perfecte borrelplek. Alle wijnen zijn er in drie soorten: good, better en best. En er zijn gin tonics, maar liefst 15 soorten. Verder gaan Bas en Michael nog werken aan het terras. Een topplek aan het Spaarne met veel zon. Komende zomer nuttigen wij een biertje hier!

Roast Chicken Bar

Roast is wat ons betreft helemaal geslaagd. Deze plek kan altijd en voor iedereen. Comfort, in het eten en de sfeer. Er zijn ook nog leuke plannen zoals Sunday Roast. Een begrip in Engeland met akoestische muziek op de zondagmiddag. Met kip natuurlijk. Leuk voor de hele familie. Zie je bij Roast!

Roast Chicken Bar

Roast Chicken Bar & The Egg Store
Turfmarkt 26 ZW
2011 CB Haarlem
Tel 023-8442271
Facebook.com/roastchickenbar

Openingstijden
Ma-Do: 10.00 – 0.30 uur
Vr-Za: 10.00 – 1.00
Zo: 10.00 – 0.30

Fotocredits: Linda Kortekaas FotografieHaarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie