Oh, la bella Italia! Als ik ergens blij van word, is het wel eten en drinken uit dit fantastische Europese land. Italië heeft iets. De cultuur is grotendeels gebouwd op eten en familie, en de Italianen behoren tot het meest passievolle volk dat ik ken. Dat zou iedereen dus wel iets dichter bij huis willen hebben. Gelukkig hebben we sinds kort the next best thing: Romeo’s in de Gierstraat! Deze traiteur + lunchroom is precies wat iedere liefhebber van Italiaans eten nog miste in het leven. Alles ademt hier authenticiteit: de huisgemaakte gerechten, Italiaanse drankjes en het enthousiaste team. De echte Italiaanse broodjes zijn simpel, maar zo enorm vers dat ze erg goed tot hun recht komen. Alles rijkelijk belegd, pesto zoals je niet vaak meer tegenkomt, mozzarella met veel smaak. En natuurlijk is dit, hoe kan het ook anders, een echt Italiaans familiebedrijf.

 

Romeo's Italiaanse thuisgerechten broodjes lunch

 

La famiglia

Er hangt binnen helemaal een mediterraans sfeertje. Van de zorgvuldig uitgekozen decoraties tot het Italiaans dat je uit de keuken hoort komen. Eigenaresse Chiara kwam vroeger elke zondag bij haar familie om samen pasta te maken en taarten en brood te bakken. Samen met haar man Alessandro, haar broer Daniele en schoonzus Beatriz verhuisde ze een tijdje geleden naar Nederland. Allemaal hebben ze ervaring in de horeca en passoe voor lekker eten, dus het idee om samen een bedrijf te beginnen ontstond al snel en bleek een groot succes.

 

Romeo's Italiaanse thuisgerechten broodjes lunch
Foto van Chiara’s opa

 

Met de hand

Bij Romeo’s worden traditionele Italiaanse gerechten bereid met aandacht voor kwaliteit. Ze maken hier alles met de hand, gebruiken zelfs geen machines om ravioli of tagliatelle te snijden. Alles wordt elke dag vers gemaakt. Er zijn altijd verschillende soorten lasagne en tagliatelle to-go, heerlijk om ’s avonds thuis even op te warmen. Voor de lunch hebben ze focaccia met verschillende toppings, die je ook als gevuld broodje kunt bestellen. Van coppa di parma tot mortadella speciale. Ga gezellig aan een van de tafeltjes zitten of neem het lekker mee naar huis. Hoe dan ook: succes gegarandeerd.

 

Romeo's Italiaanse thuisgerechten broodjes lunch Romeo's Italiaanse thuisgerechten broodjes lunch

 

De originele Romeo

Romeo is de naam van Chiara en Daniele’s vader, de grote inspiratiebron achter het hele concept. Extra leuk: precies op zijn verjaardag kreeg de familie de sleutel van het pand in de Gierstraat. Toeval bestaat niet. Ook betekent Romeo ‘hij die uit Rome komt’. Dat is de plek waar de familie oorspronkelijk ook vandaan komt. Romeo heeft, met de hulp van zijn familie, ook bijna alles in de winkel zelf opgebouwd. Van elektriciteit tot decoratie.

 

Romeo's Italiaanse thuisgerechten broodjes lunch

 

Kortom: Romeo’s  is een heerlijk stukje Italië in het centrum van Haarlem. Je kunt er geweldig lunchen, de service is fantastisch en het is ook nog eens heel betaalbaar. Als je er zit, waan je je echt even in het favoriete vakantieland. Er zijn ook altijd veel Italiaans sprekende klanten, hetgeen op zich al genoeg zegt.

 

Contact

Romeo’s
Gierstraat 70
2011 GG, Haarlem
romeoshaarlem.nl

instagram.com/romeos_haarlem

 

Openingstijden

Maandag, gesloten
Dinsdag, 11.00 – 18.00
Woensdag, 11.00 – 18.00
Donderdag, 11.00 – 18.00
Vrijdag, 11.00 – 18.00
Zaterdag, 11.00 – 18.00
Zondag, 12.00 – 17.00

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie