In één van de mooiste hoekpanden van Haarlem, in de gezellige Lange Veerstraat, vind je Indonesisch restaurant Samabe. Hier wordt op hoog niveau gekookt volgens de Balinese traditie en staat een geweldig team iedere avond klaar om je in de watten te leggen. Het interieur, de plek en de heerlijke kaart; alles klopt! Daarom is het geen wonder dat dit al sinds begin 2019 een van de toppers van de stad is.

 

 

Specialiteiten

De keuken van Samabe is traditioneel Balinees. Denk dus aan verschillende soorten rijsttafels (ook een vega versie) en losse hoofdgerechten zoals stoofvlees van rund, lam of vis. Maar ook originele saté’s en vegetarische gerechten. Daarnaast zijn er specialiteiten à la carte. Denk dan aan Ikan Pepasan, Balinees gekruide kabeljauwfilet in bananenblad of Gule, gestoofd lamsvlees in gekruide kokosmelk. Op de kaart staan dan ook veel bites zoals saté ayam, verschillende loempia’s en Martabak (deegpakketjes gevuld met gehakt, prei en ei). Een mix van bites kan ook.

 

 

Indrukwekkend pand

In de straat is Samabe een echte eye-catcher. Je kunt hem niet missen. Het pand zelf stamt uit het koloniale tijdperk, met veel hout, een indrukwekkende trap midden in de zaak, de grote bar en natuurlijk oude accenten zoals >> de grote ramen. Het gedeelte bij de bar heeft hoge tafels die perfect zijn voor dat gezellige borrelmoment aan het begin van de avond. De rest is het ruim opgestelde eetgedeelte, vanuit waar je ook een beetje mee kunt gluren met de chefs.

 

 

De juiste locatie

Bij Samabe staat de ervaring centraal. Daarom is dit niet alleen de juiste locatie voor een avondvullend diner van goede kwaliteit, maar ook waar je naartoe gaat voor de beste service en volop gezelligheid. Ben je hier nog nooit geweest? Dan is een bezoekje zeker aan te raden!

 

 

Contact

Café Samabe
Korte Veerstraat 1
2011 CL Haarlem
samabe.nl
instagram.com/cafesamabe

 

Openingstijden

Maandag, 17:00 – 22:00
Dinsdag, 17:00 – 22:00
Woensdag, 17:00 – 22:00
Donderdag, 17:00 – 22:00
Vrijdag, 17:00 – 22:00
Zaterdag, 17:00 – 22:00
Zondag, 17:00 – 22:00

 

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Samabe. 

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké