Zodra april begint, wrijven wij al in onze handen. Want de start van deze maand betekent namelijk ook de start van het ijsseizoen bij Chocolaterie Pierre! Wat kunnen we toch uitkijken naar die heerlijk romige bollen in de lekkerste smaken, het liefst wel twee of drie verschillende bij elkaar. Als afkoeler op een warme zomerdag, ’s avonds als zoetigheid na het avondeten of wat mij betreft zelfs midden in de nacht (als dat toch eens kon!). Het ambachtelijke schepijs van deze chocoladehemel in de Kleine Houtstraat is het soort waar je voor omloopt. Pierre-ijs is een begrip. En wij vertellen je graag waarom!

 

Chocolaterie Pierre ambachtelijk schepijs

Puur en eerlijk

De onmiskenbare smaak van Chocolaterie Pierre begint bij het begin. Het ijs wordt elke dag vers bereid met zorgvuldig geselecteerde producten die bijna allemaal direct uit Italië worden geïmporteerd. Uit Sicilië worden bijvoorbeeld pistachenoten gehaald, terwijl de hazelnoten weer uit Piemonte komen. Onze zuiderburen zorgen voor de lekkerste cacao en de melk, room en yoghurt komen uit ons eigen Nederland. Belangrijk vinden ze bij Pierre dat alles wordt bereid met passie en aandacht, maar ook met respect voor de natuur. Vandaar ook hun motto motto: ’Un patto con la natura’ (een verbond met de natuur)!

 

 

Voor ieder wat wils

Maak je klaar voor een klein beetje keuzestress, want deze ijscohemel heeft maar liefst twintig heerlijke smaken in de aanbieding. Stracciatella, witte wolken, stoute karamel, American cookies, rumrozijnen met advocaat, café mocca, hazelnoot praliné, macademia, pistache, pindarotsjes, chocolate brownie, milk delight, Pierre noir met 70% cacao, zomerkoninkjes, mon chéri, yoghurt bosvruchten, banana, mojito en mango. Een maandelijks wisselende ‘Surpr-ice me’ special mag natuurlijk ook niet ontbreken! En voor onze volgers in Hillegom: in het Pierre filiaal daar zijn nog vier extra smaken te vinden, namelijk kaneel, bloedsinaasappel, citroen en zomers vanille. Kun je niet kiezen? Des te meer reden om gauw terug te komen!

 

 

Ook voor vers bereid ambachtelijk suiker-, koemelk- en glutenvrij ijs ben je bij Chocolaterie Pierre aan het juiste adres. Goed om te weten!

 

 

Events

Heb je iets te vieren waarbij overheerlijk schepijs niet mag ontbreken (bijna elk feestje dus)? Bij Pierre huur je een echte gelatobar, inclusief parasol, koeling, ijsschep, spoelbakje en servetten om jouw feest te laten knallen. Het ijs is voor slechts €13,50 per liter te bestellen, met een minimum van 10 en een maximum van 15 liter. Dit zijn wel 180 tot 270 bolletjes. Nodig de hele familie maar uit!

 

 

Kopje koffie erbij?

Naast vers schepijs en ambachtelijke chocolade, biedt de chocolaterie sinds kort ook een redding voor eenieder die de Kleine Houtstraat door wandelt en niet verder kan zonder een kop goede koffie. Een espresso, een kopje zwart of bijvoorbeeld een romige cappuccino, het zal je niet teleurstellen. Grappig genoeg heeft hun espressomelange van eigen roast een specifieke nasmaak die bijna in het verlengde ligt van de welbekende Pierre Noir chocolade. Zoals cacao dus!

 

 

Gratis ijs

Een leuke stunt die ze bij Pierre elke jaar uithalen, is er eentje die veel bekijks heeft. Op een van de eerste ijsdagen van het jaar (in april dus) geven ze in de middag namelijk gratis ijs weg! Zoals je wel kunt verwachten, staan de rijen dan soms tot halverwege de Anegang. Alles voor het eerste ijsje van het jaar!

 

 

Van al dit lekkere geklets heb ik zin gekregen in een ijsje. Mazzel, want Pierre is bijna elke dag tot 22.00 uur open! Op naar de Kleine Houtstraat dus…

 

Contact

Chocolaterie Pierre
Kleine Houtstraat 1
2011 DD, Haarlem
Chocolateriepierre.nl

facebook.com/chocolateriepierre
instagram.com/chocolateriepierre

Openingstijden

Maandag, 09.30 – 22.00
Dinsdag, 09.30 – 22.00
Woensdag, 09.30 – 22.00
Donderdag, 09.30 – 22.00
Vrijdag, 09.30 – 22.00
Zaterdag, 09.30 – 22.00
Zondag, gesloten

 

Deze blog is gemaakt in samenwerking met Chocolaterie Pierre.

Fotografie door Hannah Hoek.

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!



We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké