SLA heeft al op 6 verschillende locaties in ons land een prachtige saladebar en sinds vorige week ook één in de Kruisstraat in Haarlem. Yes! Vlakbij het station dus, handig als je uit werk komt. Mocht je geen zin hebben om te koken maar wél gezond willen eten, dan is dit bij uitstek de ‘place to be’.

sla-haarlem09

sla-haarlem11

Bij SLA kun je terecht voor verschillende salades, smoothies en ontbijtjes. Je kunt het zowel meenemen als nuttigen op deze prachtig ingerichte plek. Alles bij SLA is biologisch, onbewerkt en zoveel mogelijk dagvers. Er is een ‘no waste policy’, wat betekent dat er goed gekeken wordt hoeveel er ingekocht moet worden om geen eten te verspillen. Als een ingrediënt op is, dan is er altijd een lekker alternatief. Ook zijn de groenten seizoensgebonden. Zo blijven we allemaal lief voor onze aarde.

sla-haarlem10

sla-haarlem08

In 2013 opende Jop, Nina en Ida hun eerste SLA-vestiging in Amsterdam. Zij wilden zoveel mogelijk mensen laten proeven en ervaren hoe bewust eten je leven positief beïnvloedt. Met SLA proberen deze 3 gedreven eigenaren te inspireren om gezond te eten op een toegankelijke en goede manier.

sla-haarlem07

sla-haarlem06

Het interieur is met evenveel aandacht samengesteld. Samen met de Nicemakers heeft SLA een inmiddels herkenbare inrichting. Natuurlijk de kas, waar al het eten en drinken gemaakt wordt. Verder veel groen en natuurlijke materialen. Je bestek en glas water pak je bij de wand van diepgroen mos.

sla-haarlem04

De salades kun je zelf samenstellen of je kiest uit de favorieten; caesar, spinazie falafel, vegan rainbow en nog meer. Er staan ook (maaltijd)soepen (om lekker op te warmen in de winter), taarten en smoothie-bowls op het menu. De koffie is van Bocca. Kortom, elke dag van ‘s ochtends tot ’ s avonds is het heerlijk smullen hier. Maar wel gezond en verantwoord!

sla-haarlem03

PS: SLA heeft ook een mooie site en blog vol info over dit groene gerecht en gezond eten.

SLA
Kruisweg 68-b
2011 LE Haarlem
www.ilovesla.com
www.instagram.com/ilovesla
www.facebook.com/ilovesla

Openingstijden
Elke dag: 11:00 -21:00 uur

Fotocredits: Stephanie van der HeijdenHaarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké