Ken je Spaarne 66 aan het mooie Spaarne al? Misschien wel. Spaarne 66 is al 8 jaar een gezellig en gemoedelijk restaurant dat gerund wordt door 3 zussen en hun moeder. Dit restaurant stond al een tijd op onze lijst en afgelopen week gingen we er met Haarlem City Blog eindelijk een hapje eten. Werkelijk van begin tot eind hebben we genoten van de heerlijke gerechten en bijpassende wijnen.

Spaarne 66 Haarlem 8

De kaart wisselt maar liefst 5 keer per jaar. Daarnaast hebben ze ook menu’s die niet op de kaart staan, en is er veel keus aan lekkere drankjes met én zonder alcohol. Wij konden, heel toepasselijk met het weer, kiezen uit gerechten zoals geroosterde regenboogworteltjes, pompoenravioli of wijting met bietencouscous. Er is voor elk wat wils. En oh, de desserts. Verrukkelijk. Stoofpeer in chai, met amandelspijs, goudrenette en banketbakkersroom. Of pecantaart met kaneelijs en sinaasappelsaus. Smullen. Voor de hartig liefhebbers kan je verschillende kaasjes kiezen.

Spaarne 66 Haarlem 1

Spaarne 66 Haarlem 5

Spaarne 66 Haarlem 4

Kim, de oudste van de 3, stelt de menukaarten samen en staat in de keuken. Ze kookt vooral waar ze zelf zin in heeft en lekker vindt, hierdoor is de kaart best uiteenlopend en verrassend. Thaise invloeden, Franse inslag, Hollands: You name it. En vaak met bijzondere groenten (bijv. paarse spruiten!).

Spaarne 66 Haarlem 2

Spaarne 66 Haarlem 3

Laura, de jongste, is de wijnkenner. Ze kan veel vertellen over wijn, en dat doet ze met veel passie. Ze geeft ook wijnproeverijen op maat. Voor een perfecte koffie ben je bij Sophie (de middelste zus dus) aan het goede adres.

Spaarne 66 Haarlem 7

Het interieur is knus met een echte huiskamersfeer. Op elk moment van de dag kan je komen voor lekker eten en drinken; ontbijt, lunch, diner of gewoon een borrel. In de zomer heeft Spaarne 66 een heerlijk groot terras aan het water en in de winter kan je buiten met een dekentje onder de heater zitten.

Nieuwsgierig geworden? Ga gauw langs!

Spaarne 66
2011 CK Haarlem
023 551 300
www.spaarne66.nl
www.facebook.com/pages/Spaarne66/121128767904478?fref=ts

Openingstijden
7 dagen geopend vanaf 10.00 uur
Lunch: van 11.00 t/m 15.30 uur
Diner: vanaf 17.30 uur
Bites en Taart: vanaf 11.00 uur

Reserveer nu een tafeltje bij Spaarne66

Haarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké