Uiteten gaan is leuk, maar zelf iets verrassends op tafel zetten voor familie of vrienden is misschien nog wel veel leuker. Een van de geheimen om te koken als een chef is het gebruik van kwalitatief goede ingrediënten. Maar waar vind je die? Om je op weg te helpen zetten we de beste speciaalzaakjes in Haarlem met heerlijk eten en drinken op een rij gezet! Hier shop je good food.

Sogno di Pasta
Wie maak je niet blij met een heerlijk Italiaans gerecht? Kenmerkend aan de Italiaanse keuken is dat er vrij basic wordt gekookt, maar met grote aandacht voor de ingrediënten. Ga voor die ingrediënten naar Sogno di Pasta in de Zijlstraat en laat je inspireren door mooie producten uit verschillende Italiaanse regio’s, zoals pasta’s, delicatessen en olijfolie’s uit het vat. Start bijvoorbeeld eens met ’t bereiden van een (echte) risotto en ga langs voor goede risottorijst. Er gaat een wereld voor je open.
Adres: Zijlstraat 59
Meer over Sogno di Pasta >


Sogno di Pasta

Bourgondische Latifstyle
Wie ooit een Frans marktje heeft bezocht, heeft zich daar, mits liefhebber, aangetrokken gevoeld tot een kraam met lokale kazen. Je ziet ambacht en je proeft het. Dit beleef je eveneens bij Bourgondische Latifstyle in de Koningstraat, waar Latif een fantastische selectie kaasjes uit binnen- en buitenland verkoopt. Uniek bij Bourgondische Latifstyle is de affinage van de, bij binnenkomst, relatief jonge kazen. Affineren is een kunst en Latif beheerst deze kunst en dat is precies wat je proeft. Naast kazen vind je bij Bourgondische Latifstyle ook mooie begeleidende wijnen.
Adres: Zijlstraat 59
Lees meer over Bourgondische Latifstyle >

Drogisterij Van der Pigge
Al vele generaties is Van der Pigge Haarlems trots. Sinds 1845 is de drogisterij gevestigd in de Gierstraat. Wie Van der Pigge binnenstapt, zet een stap terug in de tijd – althans, zo voelt het. Naast een assortiment aan natuurgeneeskundige pilletjes en zalfjes, kun je er terecht voor bijna al je kruiden. Op houten planken in grote stopflessen vind je ambachtelijke kruiden en kruidenmengsels. Alle kruidenmengsels zijn samengesteld uit eerste kwaliteit kruiden en specerijen. Ideaal om je gerechten op smaak te brengen en een goed alternatief voor zout.
Adres: Gierstraat 3
Lees meer over Van der Pigge >

Jámon Jámon Delicatessen
Of je nou opzoek bent naar een gedroogde worst voor bij de borrel of door een gerecht, doe jezelf een plezier en ga langs bij Jámon Jámon. Deze zaak in de Schagchelstraat is vooral bekend van de rijkbelegde broodjes, maar ook voor typisch Spaanse delicatessen ben je hier aan het juiste adres. Eigenaar Richard heeft jarenlang in Spanje gewoond en gewerkt als kok in een hotel. Hij weet precies waar hij moet zijn voor goede Spaanse wijnen, ham en koffie en die importeert hij zelf.
Adres: Schagchelstraat 14
Lees meer over Jámon Jámon >


Jámon Jámon

De KaasKampanje
De naam doet vermoeden dat je bij De KaasKampanje langsgaat voor kaas. Dat klopt ook helemaal, maar ze hebben meer. Eigenlijk heeft De KaasKampanje naast Hollandse kazen een relatief breed assortiment met mooie producten, zoals versgebrande noten, diverse vleeswaren, olijven en bijzondere kaasjes voor op de borrelplank. En ze kunnen je ook heel goed helpen bij ’t op tafel zetten van een heerlijke kaasfondue. Bovendien is het assortiment goed betaalbaar. Als je het aan mij vraagt een winkel om ieder weekend even langs te gaan.
Adres: Barrevoetestraat 17
Lees meer over De KaasKampanje >


De Kaaskampanje

A Loja Portugese delicatessen
Eerder was deze Portugese delicatessenzaak gevestigd in Amsterdam, maar sinds kort zijn ze verhuisd naar de Anegang in Haarlem. De zaak wordt gerund door een Portugese broer en zus. Je vindt er delicatessen als koffiebonen, olijfolie, wijnen en heel veel soorten vis in blik. Ook kun je er terecht voor een kopje koffie of lunch.
Adres: Anegang 5
Lees meer over A Loja Portugese delicatessen >

Broekhof, De Slagersdochter
Ook een leuke in het rijtje is Broekhof, waar Slagersdochter Guusje zich heeft gevestigd in het kleine pandje in de Kruisstraat. Het assortiment is klein, maar heeft van alles wat en voor ieder moment, zoals bijvoorbeeld een mooie selectie vlees(waren), soep, kaasjes, sauzen, belegde broodjes en kant-en-klare maaltijden. Stap er maar eens naar binnen, waarschijnlijk loop je met iets lekkers de deur uit. Guusje verkoopt haar producten met veel passie. De producten zijn puur en met liefde bereid door kleine ondernemers die haar passie delen.
Adres: Kruisstraat 4
Lees meer over Broekhof, De Slagersdochter >

Mabrouk
Mabrouk is een slagerij en versmarkt gerund door de broers Mohamed, Benaissa en Sahli Houliche. De winkel, die praktisch aan de Botermarkt ligt, is een uitkomst voor velen die van koken houden. Bijna alles wat de supermarkt niet verkoopt, verkoopt Mabrouk wel en de producten zijn kwalitatief goed. Zo vind je hier voornamelijk producten uit de Marokkaanse, Indiase en Thaise keuken. Daarnaast is er een gedeelte met dagelijks vers bereide delicatessen, zoals knoflook garnalen, hummus, olijven of peppadews, en achterin de winkel een Marokkaanse slagerij.
Adres: Tuchthuisstraat 2
Lees meer over Mabrouk >

Chocolaterie Pierre
Het binnenlopen bij Chocolaterie Pierre is al een sensatie op zich. De geur van verse chocolade en zicht op de open keuken waar chocolade wordt bereid – waar je glimmende chocolade als een waterval door de smeltbak heen ziet stromen. Chocolaterie Pierre heeft voldoende in huis om je te helpen een spraakmakend dessert op tafel te zetten. Zo hebben ze bijvoorbeeld een kant en klaar moussepakket, waar je alleen nog maar wat melk bij hoeft te gooien. En vanaf half maart kun je er ook weer terecht voor ambachtelijk schepijs.
Adres: Kleine Houtstraat 1
Lees meer over Chocolaterie Pierre >


Chocolaterie PierreHaarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké