Een tijdje geleden verkocht de gemeenteraad van Haarlem de oude Drijfriemenfabriek aan de eigenaren van een van onze favoriete Haarlemse hotspots; stadsstrand de Oerkap. Inger Stam, Jules Zuidgeest en Robin Ruben hebben grootse plannen gemaakt voor het pand van de Oerkap en het terrein eromheen.

De nieuwe Oerkap

Schets van de nieuwe Oerkap, afbeelding: E.S.T.I.D.A.

Het is dus in ieder geval zeker dat het populaire stadsstrand langs het Spaarne niet verdwijnt. Wel wordt de Oerkap flink verbouwd, want het prachtige pand is echt toe aan renovatie. Er wordt een nieuwe Oerkap gebouwd, die door gaat lopen in de naastgelegen Drijfriemenfabriek. Grotendeels van glas, zodat je ook binnen kunt genieten van het uitzicht.

De huidige Oerkap met de Drijfriemenfabriek op de achtergrond

Verder ligt er een plan klaar voor een groot, drijvend terras op het water en wordt er op de bovenverdieping een culturele stadshal gebouwd, met een binnen- en buitenpodium. Alles uitermate geschikt voor de zomer- én voortaan ook de wintermaanden. Het achterste gedeelte van de Drijfriemenfabriek wordt opgedeeld in drie verdiepingen en blijft een creatieve broedplaats met repetitie- en opnameruimtes, flexplekken voor creatievelingen en bovenin een vergaderzaal.

Schets van het nieuwe paviljoen, afbeelding: E.S.T.I.D.A.

Goed om te weten is dat de bekende pizza’s en drankjes gewoon op de kaart blijven staan en ook dat fijne zand gewoon blijft liggen. Maar alles wordt wel uitgebreid. Ook zo enthousiast als ons geworden? We moeten nog wel even geduld hebben. Het doel is namelijk om in 2025 alle werkzaamheden af te ronden. Ambitieus! Maar een uitdaging gaan deze Haarlemse ondernemers zeker niet uit de weg.

Uiteindelijk is het doel om in 2025 alle werkzaamheden af te ronden. Nog heel even geduld dus!

In deze video worden alle plannen voor de nieuwe Oerkap nog eens haarfijn uitgelegd:

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké