Haarlem doet het helemaal niet slecht met twee sterrenrestaurants. En een van die twee, Ratatouille Food & Wine, is sinds september gehuisvest op een nieuwe locatie in een nieuw pand. Alhoewel, nieuw? Het monumentale pand aan het Spaarne, genaamd ‘Het wapen van Gelderland’, is een in 1612 gebouwd pakhuis waar vroeger zelfs Michelin-banden werden verkocht!

Ratatouille Food en Wine

Ratatouille Food en Wine

Tegenwoordig zijn hier geen Michelin-banden, maar Michelin-sterren te vinden. Of nou ja, eentje in elk geval. Vorig jaar november mocht eigenaar Jozua Jaring een ster in ontvangst nemen. Mede hierdoor werd Ratatouille Food & Wine nog succesvoller waardoor ze ook steeds vaker gasten moesten teleurstellen. Ze ontgroeiden langzamerhand het pand in de Lange Veerstraat en ook creatief gezien zorgde de keuken voor beperkingen.

Ratatouille Food en Wine

Na twee jaar werd het daarom tijd om te verhuizen naar een ruimere locatie met grotere keuken. En die plek is gevonden aan het Spaarne 96. Het monumentale pakhuis was tot voor kort het adres van o.a. restaurants Vis & Ko en Lambermon’s. Ook is het ooit een garagebedrijf geweest, een wijnkoperij en een bierbrouwerij. Kortom, een pand dat ook qua geschiedenis en uitstraling veel beter bij Ratatouille en haar kwaliteiten past.

Ratatouille Food en Wine

Er is, met behulp van architect Max Lammers, grondig verbouwd aan het interieur om de brasseriestijl van het restaurant te kunnen behouden. Jozua Jaring en zijn team zijn enorm blij met het nieuwe pand waar veel meer gasten (maximaal 91) bediend kunnen worden. De opzet van het restaurant is veel ruimer, maar het concept is hetzelfde gebleven: eten op topniveau voor betaalbare prijzen.

Ratatouille Food en Wine

De keuken is nog steeds een onlosmakelijk deel van het restaurant en is centraal in het pand gelegen. Het concept van de toegankelijke, Franse keuken komt hier nog beter tot zijn recht. Daarnaast bevindt zich in het restaurant nu ook een Private Dining Room met eigen keuken welke gebruikt kan worden voor besloten diners, workshops en vergaderingen.

Michelin noemde Rataouille Food & Wine bij de ster-uitreiking een voorbeeld voor de nieuwe generatie koks en restaurants: minder stijf, minder duur en toegankelijker. Je kunt hier genieten van een sublieme wijnkeuze en de best verkrijgbare seizoensproducten. Kom het zelf ontdekken en verras je smaakpapillen aan het Spaarne!

Ratatouille

2015_10_308756

Reserveer hier direct je tafeltje

Ratatouille Food & Wine
Spaarne 96

2011 CL Haarlem
023 – 542 72 70
www.ratatouillefoodandwine.nl

Openingstijden
Lunch:
Woensdag t/m zaterdag: 12:00 – 14:30 uur
Diner:
Dinsdag t/m donderdag 18:00 – 22:00 uur
Vrijdag & zaterdag 18:30 – 22:00 uur

Fotocredits: Linda Kortekaas FotografieHaarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké