Het strandseizoen is weer begonnen, en oh wat worden wij daar blij van. Dagen doorbrengen bij een mooie strandtent met uitzicht op zee. Het kan slechter. Één van de leukste strandpaviljoens van Bloemendaal aan Zee is Republiek. Bekend om de relaxte vibe, de mooie inrichting en de geweldige keuken.

Republiek-Bloemendaal-aan-Zee-07

Republiek-Bloemendaal-aan-Zee-05

Republiek-Bloemendaal-aan-Zee-06

Om maar meteen met het eten te beginnen: dat is om te smullen. Bij Republiek wordt zorg besteed aan de producten en ingrediënten, vaak gebaseerd op het seizoen. Ontbijt, lunch en diner, het kan allemaal. Hun cheesecake is de beste die wij ooit hebben geproefd! De pizza’s uit de steenoven eigenlijk ook. Het deeg hiervan wordt elke dag weer zelf gerold. Overdag is er heerlijk ontbijt, salades, soep, sandwiches en pita’s. ’s Avonds zijn de echte Republiek klassiekers toch wel de boerderijkip en de Côte de boeuf. Beide om te delen. Verder veel vlees en vis zoals verse tonijn, maar ook vegetarische gerechten. De chefkok doet zijn inkopen bij lokale leveranciers. Of je nu makkelijk wilt eten met een pizza op schoot, of uitgebreid komt dineren, het kan hier!

Foto_4-1024x768

Foto_9-1024x768

Republiek-Bloemendaal-aan-Zee-02

Het oog wil ook wat. Republiek heeft een fijne vibe waarbij iedereen zich thuis voelt. Kinderen, ouderen en alles ertussen in. Dit jaar heeft het paviljoen een opfrisbeurt gekregen: een nieuwe bar, een openhaard voor de koudere dagen en fijne nieuwe banken. Er is veel hout, basic tinten en genoeg ruimte. De grote bedden aan zee zijn er gelukkig nog, onze favoriet. Met mooi weer zijn er bedjes te huur op het strand.

Republiek-Bloemendaal-aan-Zee-09

Republiek-Bloemendaal-aan-Zee-03

Republiek-Bloemendaal-aan-Zee-01

Republiek organiseert ook veel leuks. De feestjes bijvoorbeeld. Een paar keer per jaar gaat het dak eraf. Ook zijn er intiemere concerten, een openluchtbioscoop en komt er binnenkort wekelijks yoga. Op de nieuwe website staat de agenda. Check hem hier.

Republiek-Bloemendaal-aan-Zee-04

Republiek-Bloemendaal-aan-Zee-08

Republiek Bloemendaal
Zeeweg 94
2051 EC Bloemendaal aan Zee
Tel 023 5730730
www.republiekbloemendaal.nl

Openingstijden
Van april tot oktober dagelijks geopend vanaf 10.00 uur
Sluitingstijd is afhankelijk van het weerHaarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!



dit is de locatie

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké