Als je zin hebt in sushi in Haarlem, dan denk je meteen aan Sumo. Niet zo gek, want aan beide kanten van onze grote Bavo hebben ze een vestiging. Zowel hun all you can eat-restaurant aan de Riviervismarkt als die aan de Oude Groenmarkt zit elke avond helemaal vol. Zo vol zelfs, dat er ruim een maand geleden een derde vestiging van Sumo in Haarlem is geopend! En dit is er niet zomaar één: halverwege de Kruisstraat zit Sumo’s eerste Sushi & Noodle Bar.

Sumo Haarlem02

Sumo Haarlem03

Sumo Haarlem01

Wie dagelijks van station naar stad loopt of fietst, zal het pand al zijn opgevallen. Op nummer 9 is de kleurrijke sushi en noodle bar te vinden. In de steeds populairder wordende Kruisstraat heeft Sumo, met buren als de Yoghurt Barn en de Chocolate Company een aantrekkelijke, slimme locatie gevonden. Maar voor sushi-liefhebbers (en dat zijn er nogal wat) is dit ook een gevaarlijke plek… Want kun jij de heerlijke, Oosterse specialiteiten weerstaan als je hongerig uit je werk komt?

Sumo Haarlem04

Sumo Haarlem07

Waarschijnlijk niet, en goed nieuws: dat hoeft dus ook niet. Elke dag worden bij Sumo de meest verse gerechten bereid. Voor een locatie die in eerste instantie gericht was op thuisbezorgen, ziet het er van binnen bijzonder gezellig uit. Je waant je even helemaal in Japan! Direct bij binnenkomst vallen de kleurrijke rekken aan het plafond vol rijst en flessen op. Links aan de muur hangen reclameborden van populaire, Aziatische bieren zoals Tiger en Singha, en de achterwand is behangen met de kaart van het metronetwerk van Tokyo. Azië is hier gecombineerd met Europa, want ook aan stoere barkrukken en lekkere zitjes is gedacht.

Sumo Haarlem09

Sumo Haarlem11

Wat deze nieuwe Sumo extra bijzonder maakt, is dat het dus geen all you can eat-vestiging is, maar een echte noodle bar. Je plaatst zelf je order bij de balie, waar je tegelijkertijd de keuken in kunt kijken. Mmm, het is moeilijk kiezen met al die heerlijke geuren en kleuren voor je neus! Als basis heb je verschillende noodle-soorten of rijst, vervolgens kies je uit vis, kip, vlees of tofu. Een saus naar smaak maakt het geheel compleet, al kun je ook nog helemaal losgaan met allerlei verschillende soorten toppings. Succes!

Sumo Haarlem10

Sumo Haarlem06

Sumo zou Sumo niet zijn, als je niet ook in hun nieuwste pand ‘gewoon’ de allerlekkerste sushi kunt bestellen. Er zijn verschillende menu’s beschikbaar, van een romantisch diner voor twee tot een grote groep vrienden. Als je nog geen sushi-fan was, dan word je het hier wel, want er is letterlijk voor ieder wat wils. Voeg daar nog vriendelijk personeel en een zonnig terras aan toe en je weet het: voor noodles en sushi moet je in Haarlem bij Sumo zijn.

Sumo Haarlem08

Sumo Haarlem05

Sumo Haarlem12

Sumo Sushi & Noodle Bar
Kruisstraat 9
2011 PV Haarlem
Tel 023 – 763 07 47
sumosushinoodlebar.com
sumonoodleexpress.com

Openingstijden
Elke dag geopend van 11:30 – 21.30 uur

Fotocredits: Stephanie van der HeijdenHaarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké