Op de prachtige Oude Groenmarkt, met uitzicht op de Bavokerk, is een nieuwe zaak geopend voor elke dag: The Governor. Of eigenlijk niet helemaal nieuw, maar terug van weggeweest. En hoe! The Governor is nu de hele dag open, van koffie en ontbijt tot diner en borrel. De sfeer is warm, de inrichting prachtig en het eten lekker. Wij gingen kijken en proeven.

De ruimte onder het Ambassador hotel is in een half jaar compleet verbouwd. Van grote hotelreceptie tot levendige horecagelegenheid. Want het jeukte bij het team vol jonge mensen om de Governor terug te brengen in Haarlem. Maar dan wel anders. Nu als gezellige brasserie en bar. De sfeer en inrichting is neergezet door niemand minder dan Michel Ruijgrok van ESTIDA (heeft o.a. ook de Jopenkerk, Dijkers en Boutiquehotel Staats gedaan). Het resultaat mag er zijn: een luxe stijl met veel fluweel, hout, mooie tegels en blauwe en groene kleuren. De bar in het midden is het pronkstuk. De stoelen nodigen uit om uren op te vertoeven. Wat ook kan, want The Governor is al om 7 uur ’s ochtends geopend. Voor zover wij weten de enige plek waar je zo vroeg terecht kan voor koffie en ontbijt.

De inrichting is niet alleen mooi, er is duidelijk ook goed over nagedacht. Eigenaar Joop is van oorsprong antiquair, de antieke stukken zie je overal terug. In de grote kast bijvoorbeeld, vol antieke klokken. Op planken onder het plafond staan oude melkbussen. Ook is er een knipoog naar de Filippijnen, waar The Governor ook een hotel heeft. En natuurlijk de link naar de oude Governor. Want inderdaad: de man (of eigenlijk de gouverneur Padre ‘quim) in het logo was er ‘vroeger’ ook. Er zijn 50 zitplekken, en de bar leent zich perfect voor een avondje borrelen. En, last but not least, het terras is lekker groot en levendig. Ook nog met het mooiste uitzicht wat er is: op de Bavokerk.

De Frans georiënteerde kaart is toegankelijk en verrassend. Ontbijt bijvoorbeeld met wentelteefjes, de yoghurtbowl of Engels ontbijt. Je kan ook je eigen ontbijt samenstellen. Op de lunchkaart o.a. een broodje burrata of gegrilde tonijn, of ga voor het lunchmenu. De kaart staat ook vol heerlijke bites die per stuk te bestellen zijn of ga voor een mix op een van de planken. ’s Avonds zijn er genoeg opties voor iedereen, ook vegetariërs. Natuurlijk is er de heerlijke Governor Burger van Angus Beef, maar ook Lemongrass chicken, Black shortrib en ravioli zijn aanraders. Er is altijd een vis van de week en natuurlijk het menu. Dorst kan ook zeker gelest worden. Er is een grote cocktailkaart, gin tonic’s (8 stuks!), whiskeys, heerlijke wijnen en bieren. Zoveel mogelijk lokaal trouwens, zoals Jopenbier en kaas van Tromp. Ik heb verschillende gerechten geproefd en kan zeggen: het was heerlijk! De vegan bitterbal was mijn lekkerste ooit, en de andere gerechten zoals salade geitenkaas en het vleesgerecht zijn allemaal even lekker.

Het publiek hier is een mix van Haarlemmers en hotelgasten. En dat maakt de sfeer leuk, net even anders. Er zijn nog veel meer plannen op deze plek. Zo worden ook de enorme ruimtes van het hotel verbouwd zodat hier delen af te huren zijn en hotelgasten kunnen ontbijten in een nieuwe zaal. Wat ons betreft is het duidelijk: The Governor is ijzersterk teruggekomen in een compleet nieuw jasje.

The Governor
Oude Groenmarkt 18-20
2011 HL Haarlem
Tel 023 512 5309
Governorhaarlem.com

Openingstijden
Maandag – donderdag & zondag van 7.00 – 01.00 uur
Vrijdag en zaterdag van 07.00 – 02.00 uur

Reserveer nu direct een tafeltje bij The Governor

Trackbacks/Pingbacks

  1. De leukste uittips voor januari! - Haarlem City Blog - […] Nieuwe brasserie en bar, en de hele dag open: De Governor > […]
Haarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!