Je eigen wijn tappen: hoe cool is dat? Heb je deze wijnbar aan de Gedempte Oude Gracht nog niet bezocht, dan raden we je aan om gelijk een sprintje te trekken. The Harlem Social Club, een initiatief van wijnkenner Roger Langhout, is ongetwijfeld een van onze nieuwe hotspots. Maar waar komt de naam precies vandaan en wat is er zo uniek aan deze bar? Wij nemen je mee!

 

Proeven

The Harlem Social Club is geen bar waar je plaatsneemt en vervolgens de hele middag niet meer van je stoel af komt. Bij binnenkomst ontvang je een kaart waar je, net als op een OV-chipkaart, een saldo op kunt zetten. Opladen kan altijd, geen probleem! Wanneer je zin hebt in een (nieuw) wijntje loop je naar binnen, pak je een wijnglas, steek je je kaart in de muur en kies je de soort en hoeveelheid wijn. Je hebt de keuze tussen een slok, een half glas of een vol glas. De prijzen variëren, dus kijk even goed voordat je op de knop drukt.

 

Harlem Social Club wijnbar Haarlem Gedempte Oude Gracht

 

In de keuken

Een van de fijnste combinaties in het leven is die van een drankje en een hapje. Dat weten ze ook bij The Harlem Social Club. Omdat een bubbel het best gepaard gaat met verse oesters, staan die uiteraard op de kaart. Maar ook voor lekkere hapjes bij andere wijnen ben je hier op het juiste adres. Wanneer je brood van Oscar en kaas van de KaasKampanje bovenaan de kaart ziet staan, weet je gelijk dat het goed zit. En wanneer je verder leest, loopt het water je al in de mond. Bites to share en uitgebreide Harlem Platters. Hier kom je de middag of avond wel door.

 

 

Inspiratie

De look and feel van The Harlem Social Club is geïnspireerd op de beroemde wijk Harlem in het New Yorkse stadsdeel Manhattan. Het interieur op de Amerikaanse “mid century glam” stijl. In deze gezellige bar kunnen liefhebbers van wijn op een unieke manier verschillende wijnen ontdekken en inspiratie opdoen. Je hebt hier namelijk de gelegenheid om meer dan 90 verschillende soorten te proberen. Maar dat ga je natuurlijk niet allemaal op één dag doen, dus daarom is het zeker aan te raden om gauw nog eens terug te komen.

 

 

Liefhebbers

Ben je nu zo gek op dat ene lekkere wijntje? Dan bestel je heel makkelijk een fles voor op tafel. Zo hoef je niet meer van je stoel af en blijf je gewoon lekker wijnen wijnen wijnen! Ben je nog niet zo ervaren in de wereld van wijn en wil je een goed advies? Dan staan Roger en zijn collega’s voor je klaar om de poorten te openen naar de juiste regio of druif. Word verliefd op de wijnen uit deze fijne wijnbar. Of je nu veel of weinig wijnkennis hebt, dat maakt niet uit. Iedereen is welkom!

Bijt de spits af en start je bezoek aan The Harlem Social Club met een lekkere rosé bubbel, zoals bijvoorbeeld de smaakvolle Cicilia Berretta. Dit is voor ons toch wel één van de toppers op de kaart. Makkelijk om mee te beginnen en hé: ook niet vervelend om mee af te sluiten!

 

 

Uittips

Oyster Sunday
Zoek niet langer naar de perfecte invulling van je zondagmiddag. Elke zondag is het feest bij The Harlem Social Club, want dan is het Oyster Sunday: Zeeuwse Creuses voor slechts €1,50 per stuk, natuurlijk perfect te combineren met een van de heerlijke wijnen uit de tap (of fles!).

 

Ladies Night
Dames opgelet! Een avond vol wijntjes, muziek, gezelligheid en genoeg gelegenheid om te dansen, klinkt jullie dat ook als muziek in de oren? Elke laatste donderdag van de maand wordt bij The Harlem Social Club de dansvloer vrijgehouden voor de ladies van Haarlem. De DJ draait vanaf 20.00 uur de leukste deuntjes en aan het eind van de avond wordt altijd een prijs uitgereikt aan de beste danseres of degene met de mooiste outfit. Een ticket scoor je voor €15,-, waar gelijk een wijnkrediet van €10,- bij in zit. Verzamel dus gauw de vriendinnen, want vol is natuurlijk vol!

 

Wine Pub Quiz
Ben jij een wijnkenner of gewoon een enthousiasteling? Schuif dan op elke eerste dinsdag van de maand aan bij de Wine Pub Quiz van The Harlem Social Club. Maak je borst maar nat, want hier wordt getest hoe goed je kennis echt is. Pas op voor de strikvragen!

 

Private Wining Room
Ook een leuk nieuwtje: de splinternieuwe, enigszins verstopte privéruimte achterin de wijnbar is geopend. Hier zullen in de toffe proeverijen georganiseerd worden, maar je kunt de ruimte ook afhuren voor je eigen feesten en partijen tot ongeveer 20 gasten. Grotere aantallen zijn natuurlijk ook mogelijk als je de wijnbar erbij trekt. Kortom: houd The Harlem Social Club vooral goed in de gaten, want er staan veel mooie dingen op de planning! En wil je een reservering maken of tickets bestellen? Kijk dan gauw op hun website!

 

 

Contact

The Harlem Social Club
Gedempte Oude Gracht 34
2011 GS, Haarlem
www.theharlemsocialclub.com

instagram.com/theharlemsocialclub

Openingstijden

Maandag, 16.00 – 00.00
Dinsdag, 16.00 – 00.00
Woensdag, 16.00 – 00.00
Donderdag, 16.00 – 00.00
Vrijdag, 16.00 – 00.00
Zaterdag, 14.00 – 00.00
Zondag, 14.00 – 21.00

Dit artikel is geschreven in samenwerking met The Harlem Social Club. 

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké