Wat is het toch een gekke situatie: al onze leuke hotspots zijn gesloten, het openbare leven ligt stil en bijna heel Nederland is plots aan huis gebonden. Het is een onzekere tijd, maar gelukkig zijn er ook nog veel dingen waar we op kunnen rekenen. Zoals bijvoorbeeld de creativiteit en vindingrijkheid van Nederland.

Veel restaurants hebben een manier gevonden om toch open te blijven en hun gerechten aan de man te brengen, bijvoorbeeld door klanten af te laten halen of door hun gerechten te laten bezorgen door Deliveroo of Uber Eats. Voor zolang het kan, een fantastisch idee om de zaken toch te laten draaien. En laten we eerlijk zijn: voor ons als thuisblijvers is dat ook super goed nieuws! Flink wat restaurants hebben via hun sociale kanalen al aangekondigd dat je vanaf nu thuis kunt genieten van hun gerechten, bijvoorbeeld:

• Nolita
• Samabe
• De Zeeuw
• Frenchie
• Olivijn
• Roast Chicken Bar
• In ’t Goede Uur
• By Lima
• Empanadas Maxima
• Van Beinum
• Ome Pietje

Zo zijn er nog véél meer restaurants die zijn overgeschakeld. Omdat het aantal met de dag stijgt, is het voor ons moeilijk om er voor jou een lijst van bij te houden. Maar via restaurantgids Eet.nu kun je vanaf nu gelukkig precies zien bij welke restaurants in Haarlem en omstreken je (tijdelijk) je favoriete gerechten kunt afhalen of laten bezorgen. Een slim initiatief om de zaken toch te laten draaien en daarmee de Haarlemse horeca te steunen!

Dit worden tijden waar we nog lang met elkaar over zullen praten. “Wat deed jij tijdens de Coronacrisis?”. Je wilt later het liefst wel aan je (klein)kids kunnen vertellen dat je ook terug kunt kijken op de mooie momenten die de situatie heeft opgeleverd, zoals de bijzondere keer dat je samen met je geliefde / familie / huisgenoten thuis van de gerechten van je favoriete restaurants kon genieten. Want hoe once-in-a-lifetime is dat?

Tsja, het kan nog wel even duren voordat iedereen het normale leven weer op kan pakken. Voor nu kunnen we er dus maar beter het beste van maken. Geniet van de quality time die je kunt doorbrengen met de mensen om je heen en probeer leuke dingen te organiseren, zoals dus een professioneel bereid diner aan je eigen keukentafel.

Samen kunnen we er op deze manier voor zorgen dat we deze bizarre periode toch met een goed gevoel doorkomen en helpen we tegelijkertijd ook de Haarlemse horeca. Win-win!

Alle Haarlemse restaurants die momenteel bezorgen of waar je je gerechten kunt afhalen, vind je op de pagina: www.eet.nu/haarlem

Let op! Haal je je eten af bij een restaurant, let dan op de richtlijnen die het RIVM heeft gepubliceerd. Houd afstand van elkaar en betaal het liefst niet met contant geld.Haarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké