In een fantastisch monumentaal pand aan de Zijlstraat is zit het restaurant van chef Arjen Rector: To Amuse. Of eigenlijk is ‘restaurant’ als omschrijving niet voldoende. Dit is een culinaire ontmoetingsplek. Een plek waar je in de ochtend, middag en avond kunt snoepen van net even andere gerechten. Kwalitatief eten voor een laagdrempelige prijs. De hele dag door.

To Amuse Haarlem

To Amuse Haarlem

To Amuse Haarlem

Het pand (voorheen Douwe Egberts winkel) vroeg om een plek als deze. Wat een geweldige ruimte! Groot, glas in lood, twee verdiepingen; het is allemaal aanwezig. Overal warme kleuren en nieuw is de open keuken. Het draait hier tenslotte om het eten. To Amuse biedt plek voor gezelschappen tot 15 personen, maar ook alleen is het prima toeven. Voor een kop koffie in de middag bijvoorbeeld. Je kijkt je ogen uit.

To Amuse Haarlem

To Amuse Haarlem

Dat Michel en Arjen weten wat lekker eten is, is duidelijk. Bij To Amuse veel culinaire hoogstandjes. Lunch bijvoorbeeld met kreeft of zalm, dineer met steak tartare of ossenhaas en neem een kaasplankje als dessert. Natuurlijk is er nog veel meer keuze. De recensies zijn lovend: goede bediening, fijne sfeer en lekker eten.

To Amuse Haarlem

To Amuse Haarlem

To Amuse Haarlem

Michel en Arjen zijn zeker geen vreemden in de Haarlemse horeca. Aan het Donkere Spaarne 28 bestaat To Amuse al een tijdje. Hier geven ze besloten kookworkshops, kooklessen en verzorgen lunches en diners. Arjen was eerder onder andere chef-kok bij de Vrienden van Jacob. Michel is Meesterkok en al jaren een begrip in Haarlem met een CV die te lang is om op te noemen. Dus ja, koken kunnen ze!

To Amuse Haarlem

2015_08_123578

To Amuse
Zijlstraat 58
2011TP Haarlem
Tel 023 531 0070
Facebook.com/To-Amuse-Zijlstraat

Reserveer nu een tafeltje bij To Amuse

Fotocredits: Linda Kortekaas Fotografie

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie