Midden in de Kleine Houtstraat, een van de meest authentieke straatjes van de stad, zit deze nieuwe parel verstopt. Toast is te vinden op de oude plek van Restaurant Balletje. Hier kun je sinds kort uitgebreid ontbijten, lunchen, theedrinken, werken en genieten van de zon op het terras of in de binnentuin. Voorin het pand zit ook een kleine conceptstore met o.a. kaarsen, vazen, boeken en meer. Een ander leuk extraatje is de stijlvolle B&B die boven de zaak zit: Toast by night. Wij gingen gauw op bezoek!

Liefdesverhaal

Eigenaar Wouter kennen we al van alltime favourite Coster 52. Vorig jaar verkocht hij dit restaurant aan zijn compagnon en was het tijd voor een nieuwe fase. Met zijn leuke vriendin Sabine sloot Wouter een compromis. Zij wilde vanuit Nijmegen best naar Haarlem verhuizen, maar had wel drie wensen: een Golden Retriever, samen op wereldreis én een lunchroom of bed & breakfast. Wens nummer één kwam vorig jaar al uit met de komst van puppy Guus. In de tussentijd was Wouter stiekem niet alleen verliefd op Sabine, maar ook op het mooi pand van Balletje. Destijds wilden de eigenaren er nog geen afstand van doen, maar veranderde begin dit jaar. En zo begon het balletje te rollen. Inmiddels is de lunchroom plus B&B een feit. Nu alleen nog de wereldreis!

Toast all day

Vanwege de B&B zijn ze er bij Toast elke dag vroeg bij. Vanaf ‘s ochtends 8 uur kun je hier elke dag terecht voor een lekkere koffie, (all day) breakfast, een gezonde bowl of natuurlijk een van de specialiteiten met toast. Op zondag organiseren ze standaard een bottomless brunch met ongelimiteerde mimosa’s, iets hartigs en iets zoets. Op het zonnige terras aan de Kleine Houtstraat waan je je even in Spanje of Italië, wat het de perfecte plek maakt voor een bakkie. En dan is er natuurlijk nog de binnentuin. De perfecte plek om even te ontsnappen aan de drukte van de stad. Do we need to say more?

Toast
Kleine Houtstraat 13
2011 DD Haarlem
toasthaarlem.nl
Instagram.com/toast_haarlem

Openingstijden
Elke dag van 08.00 tot 17.00 uur

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké