In het prachtig architectonische hoogtepunt van onze stad Haarlem, de Toneelschuur, kan ook geborreld worden: het Toneelschuur café. Toegankelijk voor de cultuursnuiver, maar ook ‘barbaar’ en gelegen aan de Lange Begijnestraat 9. Waar wij ooit onze snoeten zo graag vertoonden, is dit café in vergetelheid geraakt. Belachelijk vinden wij, lees maar waarom:

toneelschuur-cafe-leestafel-en-filmposters toneelschuur-cafe-bar

Op het ene moment sta je met je vriendengroep een locatie te sieren met een glas wijn of bier in de hand en op het andere niet meer. Wat is dat toch? De locatie is hetzelfde gebleven, of soms zelfs verbeterd. Meestal heeft het te maken met het beleid van de (nieuwe) eigenaar. Of er duikt een nieuwe hotspot op. Toch zijn er genoeg tenten waar we terug blijven komen, dit zijn meestal de plekken waar groei in zit en vernieuwing plaats vindt. Dit is nu net ook de ambitie van de (nieuwe) pachtnemer van het Toneelschuur café: Bart Dijkers van gelijknamig restaurant Dijkers. Geen wijn meer uit pak of kantinegevoel (weten jullie nog? Blêh), maar service en kwaliteit.

toneelschuur-cafe-leestafel-en-filmposters toneelschuur-cafe-leestafel

Zoals je kunt zien aan de foto’s zal de inrichting niet teleurstellen. Dit ruim opgezette café met lange bar, leestafel en genoeg zitplaatsen is modern en oogstrelend. Ook het smakelijke assortiment aan bier en kwalitatieve wijn kan een einde middag borrel goed voorzien van een onverwachtse verlenging. Heb je niet de ambitie om lammigje aan te tikken? Dan kun je ook een biologisch sapje bestellen of Fair Trade Original koffie. Een hartige snack of zoetigheid gaat er altijd in!

toneelschuur-cafe-terras toneelschuur

Ja muggen wij weten dat wij graag naar het oude vertrouwde neigen, met een tikkie nieuwsgierigheid naar het nieuwe. Dit is beide, dus retteketet naar het Toneelschuur Café en laten we er samen een nieuwe impuls aan geven.

Perfect voor: bier- en wijnliefhebbers, borrel met vrienden/familie, coole date en live muziek
Prijs: medium
Reserveren: nee
Terras: ja
Wifi: ja
Social media: Facebook
Mozzies: 3

Toneelschuur café
Lange Begijnestraat 9
Haarlem
023-5173910
cafe@toneelschuur.nl
www.toneelschuur.nl

Openingstijden:
Maandag t/m woensdag 13.30 – 00.00 uur
Donderdag t/m zaterdag 13.30 – 02.00 uur
Zondag 13.30 – 00.00 uurHaarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké