Ciao Tutti! Deze Italiaanse parel vind je op de Grote Houtstraat in ons mooie Haarlem. Een klein stukje Italië, in het centrum van de stad. In de trattoria kun je onder andere terecht voor heerlijke Pinsa. Nee, geen pizza’s! De Pinsa Romana is net iets anders. Nieuwsgierig? Wij vertellen meer over ItalCasa!

 

ItalCasa Pinsa Romana Haarlem

 

Liefde voor Italië

Trattoria ItalCasa wordt gerund door Marco en Rachel. Zij hebben een enorme passie en liefde voor Italië. Bij hen vind je de lekkerste Italiaanse hapjes en drankjes. Ze zijn begonnen in een foodtruck, maar hebben hun droom werkelijkheid laten worden met een eigen zaak in Haarlem.

 

 

Pinsa Romana

Een echte Italiaanse specialiteit: de Pinsa Romana. Helemaal zelfgemaakt! Ben je al bekend met de Pinsa Romana? Zo niet, ga het zeker proeven. Het deeg bestaat voor 80% uit water, maar ook zuurdesem, rijstbloem, sojabloem, olie en zout. En natuurlijk liefde! Er is rekening gehouden met allergieën, want er is een glutenvrije variant verkrijgbaar. Beleg de Pinsa geheel naar eigen smaak. Ga bijvoorbeeld voor de Pinsa Romana Margherita, Salame Napoli Tartuffo of Verdure.

 


Foto’s: ItalCasa

 

Jeugdsentiment

Een bezoekje aan Trattoria ItalCasa is echt jeugdsentiment. Trek de koelkast open en je vindt er de bekende Estathe ijsthee. Brengt het jou ook weer even terug naar je vroegere vakanties in Italië?

 

 

Om je vingers bij af te likken

Alles komt regelrecht van de Italiaanse leverancier, dus hier ben je aan het juiste adres voor een stukje pure Italiaanse verwennerij. Iedereen kent natuurlijk de bekende cannoli, om je vingers bij af te likken! We hebben twee verschillende smaken geprobeerd: een vulling met witte chocolade en pistache. Smullen!

 

 

Ben je ook een liefhebber van de Italiaanse keuken? Achter in de winkel bereiden ze allerlei lekkers wat je zo mee kunt nemen of opeten aan de bar. Net wat je wilt. Benieuwd naar alle Italiaanse producten? Ga dan zeker even langs!

 

Contact

Trattoria ItalCasa
Grote Houtstraat 148
2011 SX, Haarlem
www.ital-casa.nl

facebook.com/ItalCasaNL
instagram.com/italcasanl

 

Openingstijden

Maandag, gesloten
Dinsdag, gesloten
Woensdag, 10.00 – 19.00
Donderdag, 10.00 – 19.00
Vrijdag, 10.00 – 19.00
Zaterdag, 10.00 – 19.00
Zondag, 12.00 – 19.00

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké