Willen we een hapje of drankje halen in de stad, dan gaan we toch vaak naar de bekende plekken. De Grote Markt, de Oude Groenmarkt, de Botermarkt… Maar er is nog een ietwat verborgen topper die je zeker niet wilt vergeten: de Turfmarkt! Op dit rustige plekje aan de rand van het centrum van Haarlem geniet je van een gezellige, ongedwongen sfeer, het prachtige water en een aantal enorm toffe hotspots: Roast Bistro Bar, Fishbar Monk en Waterline. Daarnaast worden er op de Turfmarkt vaak leuke evenementen en acties georganiseerd. Dus waag je eens buiten de gebaande paden en strijk neer bij een van de volgende hotspots aan de “Spaarne Boulevard”.

 

Turfmarkt Haarlem terras

 

Roast Bistro Bar

Roast Bistro Bar is een enorm gezellige bistro waar de BBQ centraal staat. Op de houtskoolgrill krijgen al die pure ingrediënten een “roast” en komt de beste smaak naar boven. Bij Roast worden alleen de beste ingrediënten gebruikt en ligt de nadruk echt op de kwaliteit. Alleen de mooiste stukken vlees, vis en groente gaan op de BBQ. En een all time favourite is toch wel het kakelverse kippetje van het spit (vandaar dat je de zaak eerst kende als Roast Chicken Bar). Smullen!

 

Roast Bistro Bar Turfmarkt HaarlemRoast Bistro Bar Haarlem

 

En de bar staat niet voor niets in het restaurant én in de naam; hier mag gedronken worden. Een van de niet zo bekende maar heerlijke (prijswinnende) speciaalbieren bijvoorbeeld, of een van de vele wijnen. De keuze is reuze. Voor de next level gezelligheidsdieren is er ook de mogelijkheid een hele biertafel met een eigen bierfust te huren. Succes gegarandeerd!

 

Roast Bistro Bar Turfmarkt Haarlem

 

Een andere kernwaarde van Roast is gezelligheid. Lekker eten, drinken, praten en spelen met je gezelschap, dat is toch het leukste wat er is? Bij Roast Bistro Bar op de Turfmarkt kun je daarom ook spelletjes spelen. Er is een ware jeu de boulesbaan aanwezig, je kunt sjoelen en er staan nog veel meer leuke spellen voor aan je eigen tafel tot je beschikking, zoals Jenga. Zeg, de winnaar betaalt het volgende rondje?

 

Jeu de boules Haarlem

 

Bij Roast organiseren ze ook vaak toffe avonden, zoals de Sunday Roast. Een muzikale avond waarbij er altijd entertainment aanwezig is. Een akoestisch duo, een dj of een bandje, en van jazzy soul of funk tot disco. Ook leuk om te weten: de voetjes mogen van de vloer!

 

Sunday Roast

 

Verder is ook het terras van Roast op de Turfmarkt benoemenswaardig. Hier zit je lekker in de verkoeling dankzij de schaduw en het zachte windje. Perfect op warme, stadse zomerdagen zoals we die allemaal kennen. Je hebt er mooi uitzicht op de Verfrollerbrug en alle mooie boten die langsvaren. Haarlem op z’n best dus.

Roast Bistro Bar – Turfmarkt 26

 

Fishbar Monk

Visliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij Fishbar Monk aan de Turfmarkt. Want als ze ergens in Haarlem goede visgerechten hebben, dan is het hier. Internationale bereidingen met kakelverse vis uit eigen land, dat is het uitgangspunt. Er wordt gewerkt met seizoensgebonden producten om ervoor te zorgen dat de smaak altijd optimaal is, de “Vismarkt”. Er is dan ook een wisselend menu, afhankelijk van de vangst van de dag, maar wel met een vaste basis. En gewoon altijd goed, dat is belangrijk.

 

Fishbar Monk Haarlem

 

Ook bij Monk vind je een uitgebreide wijnkaart. Witte wijn past natuurlijk het best bij veel gerechten op de kaart, dus dat is er vanzelfsprekend in overvloed. Er zijn wijnen van over de hele wereld op de kaart te vinden. Het team van Fishbar Monk helpt je gelukkig met alle liefde om de beste smaakcombi’s te vinden.

 

Fishbar Monk Haarlem

 

Elke dag is het hier een feestje, maar in het bijzonder op Seafood Sunday (elke zondag). Tussen 17.00 en 19.30 uur worden er dan namelijk oesters geserveerd voor €1,- per stuk en bijpassende cava voor slechts €3,- per glas. Daarnaast kun je al vanaf 12.00 uur ’s middags fruits de mer reserveren, natuurlijk met rosé. Wat een heerlijke (zomerse) afsluiting van de week.

 

Seafood Sunday Monk Haarlem

 

Fishbar Monk heeft een heerlijk koel terras tegenover het Spaarne. Je zit er lekker uit de drukte van het centrum, maar er is nog genoeg om lekker gade te slaan terwijl je nipt aan een glaasje wijn. Daar zeggen we geen nee tegen.

Fishbar Monk – Turfmarkt 20

 

Waterline – Coffee & cocktails

Waterline is een echt goede cocktailbar met verrassende cocktails. Aan het Spaarne, in het voormalige pand van Tiki Bar, begonnen de eigenaren een tijdje geleden deze cocktailbar met internationale allure, waar ze overdag ook nog eens de lekkerste Nieuw Zeelandse koffie schenken.

 

Bar Waterline Haarlem

 

Iedere cocktail krijgt enorm veel aandacht. Zo maken ze bijvoorbeeld zelf hun eigen infusions. Ze gebruiken daarbij alleen ingrediënten van het seizoen en halen deze zoveel mogelijk bij lokale leveranciers. Vaak werken ze met gins van een limited release om net even die extra smaak te bieden. En voor sommige cocktails zijn ze al dagen van tevoren bezig met de voorbereidingen. Waterline is de eerste cocktailbar die de ‘milk clarified cocktail’ naar Haarlem heeft gebracht. Het duurt maar liefst 48 uur om deze cocktail voor te bereiden en het resultaat is verbluffend. Deze cocktail was tijdens de eerste weken het meest populaire op de kaart.

Waterline – Turfmarkt 2

 

Events

Op de Turfmarkt worden ook zo nu en dan leuke evenementen georganiseerd, zoals twee keer per jaar de Surf en Turfmarkt. Dit is een samenwerking tussen Fishbar Monk en Roast Bistro Bar waarbij de BBQ naar buiten wordt gehaald, het terras wordt samengevoegd, de muziek de hele avond door speelt en je kunt genieten van vis van Monk en vlees / groenten van Roast.

 

Surf en Turfmarkt HaarlemTurfmarkt Terras Haarlem

 

De Turfmarkt is een nog vrij nieuwe ontmoetingsplek in Haarlem. Met een mooie ligging op loopafstand van het middelpunt van de stad, schuin achter parkeergarage De Kamp (waar DeDakkas te vinden is), is dit plein een goed bereikbare, relaxte hangplek. Geschikt voor stelletjes, gezinnen, vriendengroepen, collega’s, toeristen en bootjevaarders die even een tussenstop willen maken. Kortom: loop binnenkort eens naar de Turfmarkt!

 

 

Deze blog is gemaakt in samenwerking met Roast Bistro Bar en Fishbar Monk.

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké