Willen we een hapje of drankje halen in de stad, dan gaan we toch vaak naar de bekende plekken. De Grote Markt, de Oude Groenmarkt, de Botermarkt… Maar er is nog een ietwat verborgen topper die je zeker niet wilt vergeten: de Turfmarkt! Op dit rustige plekje aan de rand van het centrum van Haarlem geniet je van een gezellige, ongedwongen sfeer, het prachtige water en een aantal enorm toffe hotspots: Roast Bistro Bar, Fishbar Monk en Waterline. Daarnaast worden er op de Turfmarkt vaak leuke evenementen en acties georganiseerd. Dus waag je eens buiten de gebaande paden en strijk neer bij een van de volgende hotspots aan de “Spaarne Boulevard”.

 

Turfmarkt Haarlem terras

 

Roast Bistro Bar

Roast Bistro Bar is een gezellige bistro waar de BBQ centraal staat. Op de houtskoolgrill krijgen alle gerechten die unieke smaak waar ze zo bekend om staan. Hou jij van een goede BBQ? Hop richting Turfmarkt, want hun Frans/Amerikaans georiënteerde keuken “roast” de mooiste stukken vis, vlees, groente en het kakelverse Roast kippetje van ‘t spit is toch wel onze all time favourite (voorheen kende je ze als Roast Chicken Bar). Smullen!

 

Roast Bistro Bar Turfmarkt HaarlemRoast Bistro Bar Haarlem

 

De naam zegt het al Roast Bistro Bar; hier mag gedronken worden. Denk aan een ruim assortiment aan heerlijke speciaalbieren, fantastische wijnen uit alle windstreken, maar ook alcoholvrij kun je er hier gemakkelijk een feestje van maken. De keuze is reuze. Voor de next level gezelligheidsdieren is er ook de mogelijkheid een eigen biertafel met een bierfust te huren. Succes gegarandeerd!

 

Roast Bistro Bar Turfmarkt Haarlem

 

Een andere kernwaarde van Roast is gezelligheid. Lekker eten, drinken, praten en spelen met je gezelschap, dat is toch het leukste wat er is? Bij Roast kun je je onder andere vermaken op de indoor Jeu de Boulesbaan, potje sjoelen, Jenga XL of één van de vele bordspellen uit de kast. Kortom vervelen doe je je hier zeker niet. Zeg, de winnaar betaalt het volgende rondje?

 

Jeu de boules Haarlem

 

Bij Roast organiseren ze ook vaak toffe avonden, zoals de Sunday Roast. Een muzikale avond waarbij er altijd entertainment aanwezig is. Een akoestisch duo, een dj of een bandje. Van jazz, soul, funk tot disco alle genres komen voorbij op deze gezellige ZoMiBo. Ook goed om te weten: de voetjes mogen van de vloer! Hou de socials in de gaten of schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

 

Sunday Roast

 

Het terras van Roast op de Turfmarkt is zeker ook benoemenswaardig. Op de hete zomerdagen zit je hier namelijk heerlijk in de verkoeling dankzij de schaduw en het zachte windje. Maar door de mooie parasols met ingebouwde heaters zit je hier op de iets frissere dagen ook helemaal top. Je hebt er een mooi uitzicht over het Spaarne met alle gezellige bootjes die langsvaren en natuurlijk de iconische Verfrollerbrug. Haarlem op z’n best dus.

Roast Bistro Bar – Turfmarkt 26

 

Fishbar Monk

Visliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij Fishbar Monk aan de Turfmarkt. Want als ze ergens in Haarlem goede visgerechten hebben, dan is het hier. Internationale bereidingen met kakelverse vis uit eigen land, dat is het uitgangspunt. Er wordt gewerkt met seizoensgebonden producten om ervoor te zorgen dat de smaak altijd optimaal is, de “Vismarkt”. Er is dan ook een wisselend menu, afhankelijk van de vangst van de dag, maar wel met een vaste basis. En gewoon altijd goed, dat is belangrijk.

 

Fishbar Monk Haarlem

 

Ook bij Monk vind je een uitgebreide wijnkaart. Witte wijn past natuurlijk het best bij veel gerechten op de kaart, dus dat is er vanzelfsprekend in overvloed. Er zijn wijnen van over de hele wereld op de kaart te vinden. Het team van Fishbar Monk helpt je gelukkig met alle liefde om de beste smaakcombi’s te vinden.

 

Fishbar Monk Haarlem

 

Elke dag is het hier een feestje, maar in het bijzonder op Seafood Sunday (elke zondag). Dan kun je al vanaf 12.00 uur ’s middags fruits de mer reserveren, natuurlijk met rosé. Wat een heerlijke (zomerse) afsluiting van de week.

 

Seafood Sunday Monk Haarlem

 

Fishbar Monk heeft een heerlijk terras tegenover het Spaarne. Je zit er lekker uit de drukte van het centrum, maar er is nog genoeg om lekker gade te slaan terwijl je nipt aan een glaasje wijn. Daar zeggen we geen nee tegen.

Fishbar Monk – Turfmarkt 20

 

Jules – Coffee & concept

Aan de Turfmarkt, recht tegenover het Spaarne, vind je de stijlvolle koffiebar Jules. In contrast met het gebouw zelf, dat door de roestkleurige bakstenen, rode kozijnen en karakteristieke patroontjes vrij uitgesproken is, is het hier binnen een en al rust. Bijna alles is uitgevoerd in dezelfde lichte beigetinten, met details van hout. Alles past precies bij elkaar en ziet eruit zoals het eruit hoort te zien. Hier strijk je niet alleen neer voor een goede kop koffie met wat lekkers, maar vind je ook toffe, stijlvolle (kinder)accessoires.

 

 

Jules – Turfmarkt 2

 

Events

Op de Turfmarkt worden ook zo nu en dan leuke evenementen georganiseerd, zoals twee keer per jaar de Surf en Turfmarkt. Dit is een samenwerking tussen Fishbar Monk en Roast Bistro Bar waarbij de BBQ naar buiten wordt gehaald, het terras wordt samengevoegd, de muziek de hele avond door speelt en je kunt genieten van vis van Monk en vlees / groenten van Roast.

 

Surf en Turfmarkt HaarlemTurfmarkt Terras Haarlem

 

De Turfmarkt is een nog vrij nieuwe ontmoetingsplek in Haarlem. Met een mooie ligging op loopafstand van het middelpunt van de stad, schuin achter parkeergarage De Kamp (waar DeDakkas te vinden is), is dit plein een goed bereikbare, relaxte hangplek. Geschikt voor stelletjes, gezinnen, vriendengroepen, collega’s, toeristen en bootjevaarders die even een tussenstop willen maken. Kortom: loop binnenkort eens naar de Turfmarkt!

 

 

Deze blog is gemaakt in samenwerking met Roast Bistro Bar en Fishbar Monk.

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké