Alleen een groentequiche of kaaspasta als vegetarische opties op de menukaart is verleden tijd. Als vegetariër heb je tegenwoordig in restaurants steeds meer keuze. Maar een volledig vegetarische keuken, en grotendeels zelfs veganistisch, ontbrak nog in Haarlem. Daar heeft vanVeg gelukkig verandering in gebracht!

vanVeg-Haarlem

vanVeg-Haarlem

De etalage van het pand aan de Zijlstraat 21 ziet er aantrekkelijk uit met kistjes vol smakelijke en kleurrijke producten. Vijf weken geleden is vanVeg geopend en sindsdien weten steeds meer Haarlemmers de vegetarische fijnproever te vinden. Met populaire buren als The Louisiana Lobstershack en Uiltje Bar zitten ze een upcoming stukje centrum. Te ver bij de Grote Markt vandaan? Wacht maar tot je weet wat hier te krijgen is…

vanVeg-Haarlem

vanVeg-6478

vanVeg is een samenwerking tussen de Nederlandse Sascha, haar Engelse man Darrell en hun goede, van oorsprong Oostenrijkse, vriend Matthias. Geen van drieën een echte mug, maar inmiddels wel allemaal ras-Amsterdammer. Hier was Sascha dan ook twaalf jaar lang mede-eigenaar van een restaurant, waar de drie jarenlang intensief hebben samengewerkt. Klanten (ook fervente vleeseters!) waren altijd zwaar onder de indruk van de vegetarische gerechten die Matthias hen voorschotelde. En zo ontstonden er langzamerhand nieuwe ideeën voor een vegetarische take away en catering.

vanVeg-6487

Maar na vijf maanden lang teleurgesteld te worden door panden in Amsterdam – te duur, te klein, te ver weg – kwam een vriendin met het briljante plan om eens in mooi Haarlem rond te kijken. En hier vonden ze binnen vijf dagen het pand van hun dromen. Een intensieve verbouwing volgde, maar het eindresultaat mag er absoluut zijn. vanVeg is ruim, licht, modern en authentiek. Je voelt je er meteen thuis, het is jammer dat het alleen take away is! Van de planken aan de muur (oude tafel), een grote wandkast (verpakkingsmateriaal) en het kassameubel (kartonnen kokers) tot aan het logo, de lampen en de etiketten: alles is zelf bedacht en gemaakt.

vanVeg-6493

Maar wat maakt vanVeg nu echt uniek? Met stip op één: het verrassende en creatieve aanbod. Dacht je dat vegetarisch eten heel saai is? Think again! Onder andere Indiase dhal, Franse ratatouille, Thaise curry en Hollandse salade passeren de revue. Je kunt een vanVeg-box meenemen met drie heerlijke gerechtjes die perfect bij elkaar passen, of kies er zelf een paar uit het gevarieerde aanbod. Succes alvast, want alle vega-hapjes smaken hier overheerlijk.

vanVeg-6495

En dan heb ik het nog niet eens gehad over de vegetarische delicatessen die ook bij vanVeg te koop zijn. Poeders voor warme chocolademelk, limonadesiroop van puur fruit, marmelades, dressings, soepen, ontbijtgranen en zelfs echte, Oostenrijkse glühwein. Allemaal vegetarisch, 70% is zelfs veganistisch, en allemaal vol van smaak. Alles is vers en zelf gemaakt van pure ingrediënten, zonder poespas of conserveringsmiddelen.

vanVeg-6502

Duurzaam en biologisch zijn bij vanVeg niet alleen maar hippe marketingtermen. Al hun verpakkingen zijn gemaakt van 100% gerecycled materiaal, je krijgt korting als je je eigen bakjes meeneemt, er zit statiegeld op al het glas en in de nabije toekomst willen ze hun maaltijden op de fiets bezorgen. Maak jezelf en de wereld een beetje blijer en ga eens langs bij vanVeg. Je zult er geen spijt van krijgen!

vanVeg-Haarlem

vanVeg
Zijlstraat 21A

2011 TJ Haarlem
023 – 700 12 80
www.vanveg.com

Openingstijden
Dinsdag t/m zondag: 12:00 – 21.00 uur
Maandag gesloten

Fotocredits: Stephanie van der HeijdenHaarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké