Brasserie en koffiebar Vascobelo in de Zijlstraat is een hotspot waar wij graag komen. In het historische pand kun je -uiteraard- terecht voor koffie, maar Vascobelo biedt nog zo veel meer. Heerlijk ontbijt bijvoorbeeld, gezonde lunch, versgebakken taart en goede wijnen. Het is hier heerlijk zitten. In de brasserie zelf met twee verdiepingen, of in de tuin. Want Vascobelo heeft een fantastische binnentuin!

vascobelo-haarlem-14

Wat meteen opvalt is de aangename sfeer. Jazzmuziek door de speakers, grote ramen die vrij zicht bieden op de Zijlstraat en een mooie inrichting. Over alles is nagedacht, zonder dat Vascobelo te gelikt of overgestyled overkomt. Er staan prachtige, hoge boekenkasten, kunstfotografie hangt aan de muren en al het meubilair, van donker hout en messing, is handgemaakt. Op de eerste verdieping is een soort ‘skybox’ gecreëerd. Hierdoor kun je boven van de aangename sfeer beneden meegenieten. Overal bevinden zich mooie zithoekjes. Perfect om bij te praten met iemand, of juist lekker alleen te zitten. Er is ook goede Wifi, een topplek om te werken.

Over aankleding gesproken: alleen al om hoe het personeel eruitziet, moet je hier eens langs. Fancy bretels, een nette stropdas, alsof je je even in de jaren 30 bevindt. Vol enthousiasme vertellen de heren en dames (want dat zijn ze!) hier over ‘hun’ koffie: Vascobelo – Belgium’s finest coffee. De naam is een samenvoeging van de Portugese ontdekkingsreiziger Vasco di Gama en België. De befaamde Vascobelo koffie, die al vele prijzen in de wacht sleepte, komt in deze zogenaamde V-bar tot leven. Ik snap het enthousiasme, want de koffie smaakt heerlijk. Extra leuk: je kunt nu ook thuis genieten van deze koffie. Hij is te koop bij Vascobelo of online, en sinds kort zijn er ook Nespresso cups verkrijgbaar. Alle verpakkingen zijn in Vascobelo stijl, dit maakt het helemaal af.

Naast heerlijke koffie, is er een uitgebreide ontbijt- en lunchkaart. Het is hier goed wakker worden met bijvoorbeeld het Vascobelo ontbijt met o.a. een croissant, vers brood, jam, kaas, zalm en yoghurt met granola. Wat je hier zeker moet proeven zijn de Eggs Benedict. Er zijn vier soorten en allemaal even smaakvol. De lunchkaart is ook om te smullen. Met salades, soep van de dag en vers brood met bijvoorbeeld vitello tonato, kaas uit Brugge of met zalm. De taarten zijn allemaal versgebakken. En lekker! Lime Pie, cheesecake, carrot cake, glutenvrije walnoot-citrus taart.. Jam! Genoeg koffie op? Er is zijn ook (eigen) theeën, wijnen, bieren en cocktails. Op zondag is er een uitgebreide brunch, en binnenkort kun je bij Vascobelo ook terecht voor high tea.

Als je nu denkt: wat een veelzijdige plek is dit. Dat klopt, alleen we hebben het grootste geheim nog niet eens verklapt… Op een verborgen plek in de binnenstad, achter het historische pand bevindt zich namelijk de binnentuin – op het zuiden! Met tafeltjes en lekkere zitbanken. Hier ontsnap je helemaal aan de drukte van het centrum.

Heb je een feestje te vieren? Deze geweldige plek is ook af te huren. Alleen het bovengedeelte, of de hele brasserie. Dat kan ook buiten sluitingstijd in de avonden. Zo zag ik foto’s voorbij komen van een mooi gedekte tafel in de binnentuin voor een bruiloftsfeest. Het is duidelijk: de Vascobelo is zo veel meer dan alleen een koffiebar. Het is een plek midden in Haarlem waar je kunt genieten, drinken, eten, lachen en opladen. Beloofd.

Vascobelo
Zijlstraat 94
2011 TR Haarlem
Tel 0031 858 882 764
www.vascobelo.be

Openingstijden
Elke dag van 09:00 – 18:00 uur

Een tafeltje reserveren? Dat kan hier:

Fotocredits: Linda Kortekaas Fotografie en Laura EbbenhorstHaarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké