Aan de rand van het meer, verborgen in het Haarlemmermeerse Bos, ligt Papa’s Beach House. Dit sfeervolle restaurant staat er al sinds 2013, maar nog niet veel Haarlemmers zijn ermee bekend. Tot nu toe was dit waarschijnlijk het best bewaarde geheim van Hoofddorp. En wij snappen wel waarom de Hoofddorpers deze plek liever voor zichzelf willen houden! Papa’s Beach House is een verborgen paradijs waar je even kunt ontsnappen aan de drukte van de stad. Én ze hebben nu ook nog eens een verrassende, nieuwe kaart. Wij gingen op bezoek!

 

 

Vanaf het terras sta je zo met je voeten in het zand. Is dit Ibiza of is dit Hoofddorp? Wij weten het niet meer. Het restaurant ademt één en al rust en zomerse romantiek, je bent gelijk even in een andere wereld. Deze locatie, die deel uitmaakt van Claus Park Collection, is groot maar intiem door alle leuke hoekjes waar je plaats kunt nemen. Tijdens ons bezoek is het prachtig weer, dus we worden van harte welkom geheten op het zonovergoten terras.

 

 

Binnen zijn er ook genoeg plekken. Het interieur is geïnspireerd op de liefde van schrijver Ernest Hemingway voor avontuur, gezelligheid en sterke verhalen. Wij zitten deze keer lekker buiten, maar ook in het najaar kun je bij Papa’s Beach House nog steeds warm en knus bij de openhaard zitten en genieten van de grenzeloze gastvrijheid. ‘Ons huis is jouw huis,’ zeggen ze hier. En zo voelt het ook.

 

 

Om de gasten te verrassen, maar ook om de keuken uit te blijven dagen, heeft Papa’s Beach House sinds kort een nieuw menu. Manager Marrèl wilde op het menu in ieder geval een paar herkenbare gerechten, maar ook voldoende verrassingen terugzien. Het restaurant is een ‘beach house’, dus uiteraard kon een ruime keuze aan vis niet ontbreken. Daar bovenop waren verrassende interpretaties van gerechten als beef tataki en ravioli een goede toevoeging. En tot slot… hun beroemde rib eye! Dit gerecht konden de vaste gasten toch écht niet missen.

 


 

Wij mogen stiekem ook even een kijkje nemen in de keuken. Daar bereidt de nieuwe chef-kok Jo zijn gerechten met veel passie en enthousiasme. Er wordt gebruik gemaakt van mooie, pure producten, iedere vis wordt gekeurd en elk ingrediënt wordt met precisie op het bord gelegd. Vakmanschap. En dat proef je.

Papa’s Beach House heeft sfeer en stijl. Geen wonder dat jaarlijks ruim 40 stellen elkaar hier het jawoord geven. Bij (huwelijks)feesten worden de zalen omgetoverd tot prachtige feestruimtes. In de Key West-zaal kan zelfs de boot vanaf het plafond naar beneden getakeld worden. Hoe gaaf!

 

 

Papa’s Beach House is gemakkelijk te bereiken vanaf Haarlem en biedt genoeg parkeergelegenheid. Wil je dus een middag of avond genieten van een relaxed vakantiegevoel en heb je geen zin om naar de drukke kust te rijden? Bezoek dan vooral deze verborgen parel in het Haarlemmermeerse Bos. Wij zullen hier in ieder geval nog veel vaker te vinden zijn!

 

Adres

Papa’s Beach House
IJweg 961
2131 LV, Hoofddorp

papasbeachhouse.nl

instagram.com/PapasBeachHouse
facebook.com/PapasBeachHouse

Openingstijden

Maandag tot en met vrijdag van 11.00 tot 22.00 uur, zaterdag en zondag 10.00 tot 22.00 uur.

Doordeweeks: lunch 11:00-16:00 en diner 17:00-22:00
Weekend: lunch 10:00-16:00 en diner 17:00-22:00Haarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!