In de oude woning van Frans Hals en tevens Rijksmonument uit 1895 aan de Grote Markt, is wijnbar Viqh gevestigd. Inmiddels een begrip voor Haarlemmers die van gezelligheid en een goed glas wijn houden. En daar houden wij natuurlijk wel van!

Viqh heeft wel 120 verschillende soorten wijn van goede kwaliteit. Je kunt alles proeven onder genot van een lekker borrelhapje en zo leer je je favoriete wijn(en) kennen. Heerlijk!

Eigenaar Vincent Kroon vindt het belangrijk dat mensen op een relaxte en laagdrempelige manier kennis kunnen maken met wijn. Volgens Vincent draait alles om de ‘beleving’ en niet voor niks is er in het pand gebruik gemaakt van verschillende kleuren en stijlen. De voorkant bijvoorbeeld is goudkleurig zoals champagne; deze ruimte is open en toegankelijk. Als je juist lekker weg wil kruipen kun je dat doen in de rode wijn kamer, achterin op 1 van de fluweelzachte banken. Wil je een beetje rustig en ‘onzichtbaar’ zijn? Dan kan je bovenin je wijntje nuttigen in de witte wijn kamer, op mooie wit leren stoelen. Dus voor elke stemming, een keuze!

Bij Viqh ben je voor elke gelegenheid en op elk moment welkom. Voordat je naar theater gaat, voor het eten, na het eten of enkel en alleen voor 1 glas wijn (als je dat lukt, want de wijnen zijn goéd!). Viqh biedt dus wel hapjes aan voor bij de borrel maar geen volledige maaltijden. Maar ja, verschillende hapjes en drankjes vullen de maag natuurlijk ook!

De dame(s) en heren achter de bar hebben allemaal een verplichte wijncursus gevolgd en afgerond. Je kunt ze dus alles vragen over wijn maar als je bijvoorbeeld zegt ‘doe maar een stevige rode wijn’ dan kun je ervanuit gaan dat je die dan ook krijgt. Vincent: “Niet te moeilijk doen, het gaat er uiteindelijk om dat de wijn lekker smaakt”.

Bij Viqh is het altijd gezellig druk. Op zondagavond vaak de (blind)dates (als het klikt, verdwijnen ze vaak in de rode kamer), maandag en dinsdag veelal politiek en natuurlijk op vrijdagmiddag de welbekende borrel na werk. Minder leuk: er sneuvelen per jaar ongeveer 2000 glazen! Wel leuk: veel vaste gasten.

Je snapt natuurlijk wel dat we dorst hebben gekregen. Snel op de fiets naar Viqh!

VIQH
Grote Markt 4
2011 RD Haarlem
Tel: 023 542 4258
www.viqh.nl

Openingstijden
Ma – Woe: 16:00 – 0:00
Do: 15:00 – 1:00
Vr: 15:00 – 2:00
Za: 14:00 – 2:00
Zo: 15:00 – 0:00Haarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!dit is de locatie

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké