Een nieuwe hotspot in de geliefde Kleverparkbuurt! Bij VIZ markt draait alles om (hoe kan het ook anders) vis. Het prachtige grote hoekpand aan de Ostadestraat 16 was een kantoorboekhandel en is compleet verbouwd. Eigenaar Maarten heeft de ruimte zo weten te verdelen dat een gedeelte van de zaak als viswinkel fungeert en de andere ruimte als een horecagelegenheid. De twee ruimtes worden gescheiden door (hoe toepasselijk) een visnet.

VIZ markt (verkort VIZ) is de plek voor de échte visliefhebber. Het is absoluut geen gewone viswinkel, het gaat veel verder dan dat. Bij VIZ vind je alles om je vismaaltijd tot een compleet feest te maken. Vanzelfsprekend een ruime selectie aan vis, unieke ingrediënten, inspirerende boeken, keukengerei (o.a. mosselpannetjes) en bijpassende dranken. Win advies in bij de specialisten bij VIZ, zo wordt dat visje nog lekkerder. Daarnaast biedt de winkel voor de minder getalenteerde thuiskok verse maaltijden en salades.

In het (dag)horecagedeelte kun je genieten van ontbijt, lunch en middagborrel (waar oesters niet bij kunnen ontbreken). De kaart is fijn. Zo is er bijvoorbeeld gerookte zalm met avocado, toast en hüttenkase. Maar ook kabeljauwfilet in bierbeslag
met erwtenpuree, saus en verse friet van Friethoes. Voor de lunch vis risotto, een halve kreeft, Zeeuwse mosselen, salade van Noordzeekrab en meer. Er zijn ook verschillende oesters en plateaus om te delen.

Het interieur van VIZ is fris, en het is hier lekker licht. Met knusse nisjes is dit een aangename plek om te vertoeven. Maarten heeft een geheel eigen draai aan ’het viswezen’ weten te geven en heeft zo een eigentijdse vis onderneming weten te creëren. Een prachtige plek om voortaan je verse vis te halen of om daar op te eten!

VIZ markt
Ostadestraat 16
2023 XA Haarlem
vizmarkt.nl
facebook.com/VIZhaarlem
instagram.com/vizhaarlem

Openingstijden
Ma t/m vrij: 09.00-18:30
Zat: 09:00-17:00
Zon: geslotenHaarlem City Blog

Volg ons!
Volg Haarlem City Blog via Social Media en blijf op de hoogte van de leukste plekken van Haarlem & omgeving!We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.Oké